Filmek

7 film, amit októberben látnunk kell

Sajnálatos módon ismét rengeteg film került elhalasztásra, ilyen például a Fekete özvegy, amit 2021. május 7-én láthatunk, ha minden jól megy. A Warner Bros. egy kicsit derűlátóbb, ugyanis a Wonder Woman 1984-et csak december 24-ig tolták. Na de nézzük, hogy októberben mégis milyen alkotásokkal találkozhatunk a mozikban. Azt azért előre elárulom, hogy több mese is helyet kap a filmvásznon, de ha valaki történelmi műre vágyna, az is van a repertoárban.

Október 1.

Rögtön október elsején egy belga mesével kezdünk, ami az Óriásláb – Családi bevetés címet kapta és a 2017-es Óriásláb fia alkotásnak a folytatása. Miután Adam (Óriásláb fia) megtalálta apját boldogan élnek együtt egy családként, annyi különbséggel, hogy sok-sok állat is helyet kapott a famíliában. Óriásláb a hírnevét arra használja fel, hogy egy alaszkai olajipari társaság ellen küzdjön, de amikor eltűnik a fia, összehívja a barátait, hogy együtt keressék meg őt. Ezután pedig rengeteg kalandban és vicces szituációban lesz részük a különc állatoknak és persze velük együtt a családnak. Ezek után mire is számíthatnánk? Ez egy nagyon szórakoztató mese lesz, amit a gyerkőcök biztosan szeretni fognak.

Október 7.

Bár nem a moziban láthatjuk, hanem a NETFLIX előfizetőknek kedvez a Hubie, a Halloween hőse című alkotás, amelyben feltűnik a nagyszerű Adam Sandler. Ő korábban a Hotel Transylvania szinkronhangjaként szólalt meg, most pedig ebben egy halloweeni filmben láthatjuk, mégpedig Peyton List mellett, aki a legutóbb még a Könnyű, mint a pehely című sorozatban játszott. A Hubie, a Halloween hőse sztorija szerint Hubie a szülővárosában a massachusettsi Salemben él és nem éppen egy közkedvelt ember, de ő mindent megtesz azért, hogy ez változzon. Szeretné, ha a Halloween is visszatérne a város életébe, így mindenáron meg akarja menteni azt, de gúnyt űznek belőle a gyerekek és a felnőttek is egyaránt. Azonban kiderül, hogy valami nem stimmel Salemmel és Hubie a feladatának érzi,  hogy nem csak a Halloweent, hanem a várost is megmentse. Mi úgy gondoljuk, hogy Adam főszereplésével ismét egy fantasztikus és vicces vígjátékra számíthatunk.

Október 8.

Október 8-án érkezik a Becsületes tolvaj című alkotás, amelyben főszereplőként tűnik fel Liam Neeson, akivel legutóbb a Made in Italy-ben találkozhattunk és mellette pedig Kate Walsh játszik majd, aki a férfi szerelmét, Anniet fogja alakítani. Az akciófilm története szerint Tom egy kiváló bankrabló, de most szeretne jó útra térni és megszabadulni a meneküléstől, a titkolózástól, a kockázatoktól és csak a szerelmével töltené élete hátralévő idejét, békében és nyugalomban. Azonban ezt az FBI ügynökei nem hagyják, üldözni kezdik őt és minden áron le akarják csukni. A férfi természetesen szembeszáll velük és harcol az igazságért. Az az egy biztos, hogy a korrupt szövetségiek nem biztos, hogy jó hatással lesznek Tom életére.

Október 15.

Október 15-én láthatjuk a Halál a Níluson című misztikus filmet, amelynek főszereplője és rendezője is egyaránt a Emmy- és BAFTA díjas Kenneth Branagh, aki mellett a gyönyörű és tehetséges színésznő, Gal Gadot fog játszani. A film története Agatha Christie egyik legelismertebb regénye alapjára épül, miszerint egy nílusi nyaraláson meggyilkolnak egy fiatal örökösnőt és főszereplőnknek, Hercule Poirot-nak ki kell vizsgálnia, hogy mi is történt valójában. A 2017-es Gyilkosság az Orient expresszen-ben már láthattuk, hogy Kenneth Branagh, hogyan kelti életre a belga nyomozót, akinek most újra a bőrébe bújik és biztosan remekül fogja hozni ismét a karaktert.

Október 22.

Jöhet egy újabb mese, ugye? A Teljes kikapcsolódás egy nagyon átlagos családról, a Mitchell famíliáról szól, akik egy igazán vicces helyzetbe fognak keveredni, amikor is lányuk főiskolára indul. Katie már nagyon örül, hogy új közegbe kerül és kicsit elszakad a megszokott és kissé unalmas családi fészekből, azonban a szülei nem akarják még elengedni, ezért elkísérik őt az új iskolájába. Ezen az úton történik valami furcsa velük, ugyanis a gépek fellázadnak az emberiség ellen és a Mitchell família ekkor úgy dönt, hogy összefog és megpróbál megmenteni mindekit. Ennek a szórakoztató mesének az írói és rendezői Michael Rianda és Jeff Rowe.

Október 29.

A következő várólistásunk a Trollok a világ körül, amely folytatása a 2016-ban megjelent Trollok című mesének. Már áprilisban bemutatása kerülhetett volna, ha a vírus nem tesz keresztbe ennek a színes és igazán szórakoztató animációs filmnek. Korábban már írtunk arról, hogy Justin Timberlake és rajta kívül még sok más remek előadó alkotta a Trollok a világ körül albumát. Az egész trollvilágot Thomas Dam találta ki és az ő játékfiguráin keresztül született meg ez az aranyos mese. Olyan sztárok adták a hangjukat a karaktereknek, mint a fentebb említett Justin Timberlake, továbbá Anna Kendrick, akit legutóbb a Noelle című karácsonyi filmben csodálhattunk meg. Mellettük énekesnők és énekesek is parádéznak, mint például Kelly Clarkson, Mary J. Blige vagy J Balvin, magyarok közül pedig feltűnik majd Bereczki Zoltán, Király Linda, Ganxsta Zolee és Nagy Feró is. A története szerint egy hard rock troll királynő megpróbálja átvenni az összes troll felett az uralmat, de Poppy királynő és barátai ezt nem hagyják és különböző módszerekkel próbálják megmenteni a barátaikat.

Végül pedig cseh életrajzi drámával zárjuk az októberi filmek listáját, ugyanis a Sarlatán Jan Mikolášek (1889-1973) cseh gyógyító életét mutatja be, aki több száz embert mentett meg növényi gyógymódokkal. A filmet a lengyel Agnieszka Holland rendezte és a története pedig a következő: Jan Mikolášek, ismert és sikeres cseh gyógyító és a növényekkel való ismerete segítségével diagnosztizálta és meggyógyította az embereket. Gyógyszerei és receptjei, bár többnyire növényi alapúak, életmódbeli és étrendi változásokat tartalmaztak. Nemcsak szegény embereket gyógyított meg, hanem számos ismert embert is, köztük Antonin Zápotocký csehszlovák elnököt. Mikolášek diagnosztikai módszerei és hírhedt gyógyítása felkeltette a cseh kommunista rendszer figyelmét. Végül letartóztatták, miután sztrichnint találtak két kezelt férfi testében. A műfaj kedvelőinek biztosan tetszeni fog ez az alkotás, a kritikusok is többnyire dicsérték és érdekesnek találták.

Természetesen ezek közül sem biztos, hogy mindet láthatjuk a mozikban, hiszen a vírus keresztbe tehet nekik is. Viszont reménykedünk benne, hogy ez a 7 film már biztosan leadásra kerül.

Kihagytunk valamit a listáról? Esetleg van olyan, amiért biztosan el fogsz látogatni a legközelebbi moziba, hogy megnézd? Írd meg nekünk!

Filmek, amiket szeptemberben látnunk kell

Hozzászólások