Filmek

6 film, amit szeptemberben látnunk kell

Megérkezett a szeptemberi filmajánló. Azt gondolná az ember, hogy ebben a hónapban sokkal több őszies hangulatú vagy még akár pár nyárias darabot fog látni, de ez nem így van. Rengeteg akcióval találkozhatunk a mozikban, illetve akad egy-két Netflix alkotás, amit mindenképp meg kellett említeni ebben a bejegyzésben. 

Szeptember 2.

Végre egy újabb Marvel filmmel gazdagodik a rajongók repertoárja, ugyanis a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája szeptember 2-ától látható lesz a mozik vásznain. A film főszereplőjét, Shang-Chi kung-fu mestert Simu Liu alakítja majd, mellette Awkwafina tűnik fel, valamint Meng’er Zhang, Fala Chen, Florian Munteanu, Benedict Wong, Michelle Yeoh és Tony Leung. A történet a Bosszúállók: Végjáték eseményeit követően folytatódik. Shang-Chit bevonják a titkos Tíz Gyűrű nevű szervezetbe, és kénytelen szembenézni a múlttal, amelyről azt hitte, hogy már rég maga mögött hagyta.

Érkezik James Wan (Démonok között, Apáca, Annabelle, Insidious, Fűrész) legújabb őrülete, az Eleven kór. A horror már most R besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy erőszakos, durva és horrorisztikus jelenetekkel találkozhatunk a filmben. A története szerint Madisont megbénítják a szörnyű gyilkosságokról szóló megdöbbentő látomásai, és kínjai fokozódnak, amikor rájön, hogy ezek az éber álmok valójában félelmetes valóságok. Kiskorában volt egy Gabriel nevű “képzeletbeli barátja” és az egész ehhez vezet majd vissza. Az Eleven kór főszereplője Annabelle Wallis, akivel korábban az Annabelle filmekben találkozhattunk, illetve évekig a Birmingham bandája című sorozatban szerepelt.

Szeptember 9.

Érkezik a Miután amerikai romantikus dráma következő része, ami a Miután elbuktunk címet kapta. A filmet Anna Todd 2014-es felnőtt szépirodalmi regénye alapján készítették el. Érdekesség, hogy a regény eredetileg One Direction fanfictionként indult útjára a wattpadon. A főszereplők közt Josephine Langford látható, aki Tessát alakítja és Hero Fiennes Tiffin, aki a lány barátját, Hardin karakterét hozza. A története szerint Tessa meghozza élete legnagyobb döntését és ezáltal minden megváltozik. A családjáról, majd Hardinról szóló kinyilatkoztatások kétségbe vonják mindazt, amit korábban tudtak, és megnehezítik a nehezen megszerzett közös jövőjüket. A film 2019-ben indult, a második része, a Miután összecsaptunk 2020-ban jelent meg, majd idén a harmadik is napvilágot lát. A Miutánt a nézők nagyon szeretik, de a kritikusok kedvezőtlen véleménnyel vannak a filmmel kapcsolatban, a Variety nyilatkozatában például ez áll:

Ártalmatlan tinédzser szappanopera, amely flörtöl a „veszéllyel”, de továbbra is meglepő, hogy milyen enyhe, biztonságos és kiszámítható a film.

Ennek ellenére már be van jegyezve egy folytatása és a következőről is tárgyalnak.

Szeptember 10.

A szeptemberi filmajánló listába a Netflix kínálata is beletartozik és a következő a streming oldal kedvelőinek kedvez. A KATE a Vadász és a Jégkirálynő rendezőjének, a legújabb alkotása, ami egy ütős akciófilm. A történet Tokió utcáin játszódik, ahol a főszereplő Katet megmérgezi a jakuza és alig egy napja marad hátra az életéből. Ezalatt az idő alatt megkeresi a gyilkosait és egyesével öli meg őket. Hozzá csapódik egyik áldozatának lánya, Ani, aki oda van a bérgyilkosért és felajánlja segítségét, hogy megtalálják az elkövetőket. A film főszereplői Mary Elizabeth Winstead, akit a Fargo című sorozatból ismerhetnek sokan, valamint a fiatal Miku Patricia Martineau és a híres Woody Harrelson. Továbbá mellékszereplőként lesz látható a japán származású énekes-színész Miyavi. Ha egy igazán kemény akciófilmre vágytok akkor ez lesz számotokra a megfelelő műsor. Reméljük szinkronosan is elérhetővé válik.

Szeptember 15.

A Nightbooks egy családias fantasy alkotás, kisebb horrorosabb jelenettel megfűszerezve. A film J. A. White azonos című regénye alapján épült fel, amit 2021-ben írt. A története szerint egy rémtörténeteket író fiút, Alexet bebörtönöz egy boszorkány és minden este el kell mondania neki egy új ijesztő sztorit, hogy életben maradjon. A boszorkány főszerepében láthatjuk a Jessica Jones sorozatból ismertté vált Krysten Rittert, Alex szerepében pedig a fiatal és feltörekvő Winslow Fegley lesz látható. Még egy főbb karakterrel találkozhatunk, aki Lidya Jewett és ő fogja alakítani Yasmint a boszorkány szolgáját.

Szeptember 16.

Jönnek a Kuponkirálynők, ami egy felemelő amerikai vígjáték, amelyet és írt és rendezett. A főszereplők közt Kristen Bell és Kirby Howell-Baptiste lesz látható, továbbá találkozhatunk még a gyönyörű énekesnővel, Bebe Rexhával. Az igaz történet ihlette Kuponkirálynők vígjáték egy unatkozó és csalódott külvárosi háziasszonyról, Connie-ról (Kristen Bell) és legjobb barátjáról, JoJo-ról (Kirby Howell-Baptiste), egy álmokkal rendelkező vloggerről, akik egy hobbiból több milliót csinálnak. Kuponokat hamisítanak és azokat mind eladják. Azonban van, akinek ez szemet szúr és nyomozni kezd a háziasszonyok után. Hogy mi fog ebből kikerekedni? Egy szórakoztató vígjáték, amit érdemes lesz megnézni.

Úgy volt, hogy hó végén a Venom 2. része is vetítésre kerül, de elhalasztották és csak októberben láthatjuk azt. Jelenleg ez a havi mozipremierek felhozatala, kihagytunk valamit a szeptemberi filmajánló listánkról? Esetleg van olyan, amire biztosan el fogsz látogatni a legközelebbi moziba, hogy megnézd? Írd meg nekünk!

10 film, amit augusztusban látnunk kell

Hozzászólások