Életmódlifestyle

5+1 dolog, amit imádunk az őszben

Lassacskán szembe kell néznünk azzal, hogy véget ért a nyár. Megkezdődött az ősz, az iskola, eljött az ideje, hogy visszaálljon minden a megszokott kerékvágásba. Vannak akik pont emiatt utálják ezt az időszakot, mások viszont odavannak érte. A cím alapján valószínűleg már kitaláltátok mi melyik kategóriába tartozunk, de most eláruljuk, miért: Íme a mi öt(+1) listánk arról, hogy mi mindent szeretünk az őszben!

Színek

Valószínűleg  ez a pont szorul a legkevesebb magyarázatra. Nincs is annál csodálatosabb, mikor végigpillantunk  a fákon, vagy akár a bokrokon és minden gyönyörű vörös, narancs és citromsárga színben pompázik.

Illatok

Ahogy minden évszaknak, az ősznek is megvan a maga sajátos illata. Ennek megtapasztalásához érdemesebb egy kicsit eltávolodni a városoktól és felkeresni például egy erdőt. Azt már mondanunk sem kell, hogy az erdei túrázás is egy remek program lehet jó idő esetén. Visszatérve az illatokra: tapasztalataink szerint az ősznek leginkább a nedves levelekből, füstből és még valami meghatározhatatlan összetevőből álló aromája van, de persze ezt mindenki máshogy érzi. Próbáljátok ki, nektek mire hasonlít!

Forró italok

Nincs is jobb, mint a hideg reggeleket egy finom és meleg teakülönlegességgel vagy kávéval indítani. Sőt, ez a módszer egy szabadban töltött nap tökéletes lezárása is lehet. Választhatunk akár az egyszerű gyümölcsből készült vagy valami különlegesebb, extravagánsabb teafű között. Ha pedig valami igazán különlegeset akarunk kipróbálni főzhetünk akár az előzetesen saját kezűleg gyűjtött csipkebogyóból is! Bátran kísérletezzük ki azt az ízt, ami legjobban bejön nekünk, mert már magával a kísérletezgetéssel is rengeteg élményt szerezhetünk, a végeredmény pedig semmihez sem lesz hasonlítható.

Réteges öltözködés

Az ősz egyúttal általában hideget is jelent, amikor jönnek-mennek a megfázások és a különböző vírusok. Viszont ez csak eggyel több okot szolgáltat nekünk arra, hogy végre elővegyük a nyár elején a szekrény mélyére száműzött vastag, puha, meleg holmijainkat és újra elkezdjük hordani őket. Ilyenkor nem kell visszafognunk magunkat, jöhetnek kedvenc garbóink, harisnyáink, kötött pulcsijaink, csinos bokacsizmáink.

Bekuckózás

Talán az egyik legjobb dolog az őszben. Képzeljük csak magunk elé a jelenetet: odakint zuhog az eső, mi viszont bent a jó meleg szobában, takaróba burkolózva, forró italt szürcsölgetve olvasunk egy jó kis könyvet. Ugye, hogy vonzó kép? És nem is kell sokat várnunk a megvalósítással, elkezdhetjük akár ma is!

 

 

Új megjelenések

Legyen szó akár könyvekről, filmekről, sorozatokról, játékokról, nagyon sok kiadó és cég időzíti újdonságainak megjelenítését az őszre. Elég csak szétnéznünk bármelyik kiadónál vagy bekapcsolnunk a TV-t, máris árad felénk a megszámlálhatatlan új lehetőség, már csak rajtunk áll melyiket használjuk ki.

 

Ti mit szerettek még az őszben? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Hozzászólások