5 tipp a nyári unalom ellen

Ha még nincsenek terveid a nyárra, akkor se csüggedj! Nem fogsz unatkozni, ugyanis ma 5 olyan ötletet hoztunk nektek, amik jól jöhetnek, ha nem tudod, mivel töltsd a szünidőt. Ha van még tipped, bátran oszd meg a kommentek között, biztosan hasznos lesz valakinek!

Mozgás 

 

A mozgás nem csak jó unaloműző, de az egészségednek is jót teszel vele. Nem kell lemenned az edzőterembe, vagy súlyzókkal szenvedni, ha ez nem a te világod. Egy negyedórás délutáni kocogás,biciklizés, gördeszkázás is szuper mozgásforma, és amíg edzed magad, élvezni is fogod. Ha például nem tudsz görkorcsolyázni vagy deszkázni, akkor itt az alkalom, hogy megtanuld. Ha inkább otthon edzenél, rengeteg szuper videót találsz YouTube-on.

Légy kreatív!

A nyáron sokkal több szabadidőd van, mint máskor. Használd ki alkotásra! Varrj új ruhákat, táskákat, vagy rajzolj, fess! A kreatív tevékenységek segítenek, hogy fejlődjön a képzelőerőd, elűzi az unalmat és a kezed is ügyesebb lesz tőle. A YouTube-on rengeteg oktatóvideót találsz, hogyan dobhatod fel a régi, megunt ruháid, illetve rengeteg rajz-oktató csatorna is elérhető.

Kirándulás

Az igazán emlékezetes nyár elmaradhatatlan összetevője az új helyek felfedezése. Kirándulj a családoddal, barátaiddal, vagy éppen a szerelmeddel. Remek kapcsolatépítő tevékenység, új tájakat láthatsz, és ez is jót tesz az egészségednek. Ha olyan helyre kirándulsz, ahol tó is van, és lehet benne fürdeni, akkor két legyet ütsz egy csapásra; kirándulás és strandolás! Nem is kell külföldre menned, a Balaton, a Velencei-tó, és akár a dunamenti városok is alkalmasak.

Vállalj munkát!

Tudom, a munka nem hangzik valami szórakoztató nyári programnak. Nem kell feltétlenül a forró, zárt térben való gyári munkára gondolni. Ha vigyázol a szomszéd kutyájára, megsétáltatod, vagy éppen bébiszitterkedsz, nincs kötött munkaidőd, jól érezheted magad, és szert tehetsz egy kis extra zsebpénzre. Nem is beszélve arról, hogyha másokkal dolgozol, rengeteg új embert ismerhetsz meg.

Gasztro-kaland

Próbálj ki új ízeket! Kóstolj vegetáriánus, vegán ételeket, vagy más kultúra fogásaival próbálkozz. Rengeteg étterem van, ahol megkóstolhatod a különleges ételeket. A nyár végére talán az egyik a kedvenceddé válik, vagy megtanulhatod elkészíteni is ezeket a fogásokat. Ha te magad főzöd meg, az egy plusz program, és valaki mással együtt akár szórakoztató társas tevékenység is lehet. Az alapanyagok beszerzése is lehet program. Menj el a piacra, új üzletekbe, vagy ha hosszú távra tervezel, termessz otthon növényeket.

forrás
forrás
forrás

Hozzászólások