EgészségÉletmódGeek

4 ingyenes alkalmazás az egyszerűbb mindennapokért

A mai, rohanó világban  szinte egész nap a kezünkben van a mobilunk. Már bemutattuk nektek a Calm nevű alkalmazást, ami a stressz csökkentésére szolgál, ma pedig négy olyan appot hoztunk nektek, amik jelentősen megkönnyebbíthetik az életeteket, vagy segíthetnek, hogy boldogabbak legyetek a hétköznapokban. 

1.) Wunderlist

A Wunderlist egy rendszerező, jegyzettömb-szerű alkalmazás. Kategóriákat lehet benne létrehozni. (Például beadandók, hivatalos teendők). Ezeken belül írhatjuk be a feladatainkat, amiket ha elvégeztünk, ki tudjuk pipálni őket. Ha egy dolog fontosabb a többinél, csillaggal jelölve emelhetjük ki, hogy mindenképpen észrevegyük. Ha magunktól elfelejtenénk megnyitni az alkalmazást, emlékeztetőket állíthatunk be, hogy biztosan ne menjen ki semmi a fejünkből.

2.) Bliss

A mai, felgyorsult világban  gyakran elfelejtünk megállni egy pillanatra, és végiggondolni, miért is vagyunk hálásak. Ebben segít nekünk a Bliss. Ez az alkalmazás nem más, mint egy hálanapló. Itt is több kategóriát találhatunk. Ilyen például a három jó dolog, vagy az emberek, akikért hálás vagyok. Leírhatjuk csak úgy általánosságban, hogy miért mondhatunk köszönetet, de külön személyekről is kifejthetjük, miért örülünk nekik. Ha nincs ennyi időnk, vagy nem jut eszünkbe túl sok minden, elég mindössze három dolgot összeszedni, ami mostanában jól sikerült.

3.) Forest

A Forest egy koncentrációt segítő applikáció. A lényege az, hogy bizonyos ideig ne nyomkodd a telefonod. Beállíthatod, meddig szeretnél távol maradni a mobilodtól. Minél hosszabb ez az idő, annál terebélyesebb növényt fogsz termeszteni. Ha csak tíz percig koncentrálsz máshová, egy bokrod lesz, ha viszont fél óráig, már egy fenyőd fog nőni. Minden nap megnézheted az erdődet, hogy ma mennyi ideig koncentráltál. Ha meditálnál, vagy tanulnál, az esőerdő megnyugtató hangjait is bekapcsolhatod a Forestben. Ha a kezedbe veszed a mobilod, az app rád szól, hogy tedd le. Lehetőséget kapsz arra is, hogy valódi fákat adományozz.

4.) Pink Bird

A Pink Bird egy nőknek szóló alkalmazás. A menstruációs ciklust lehet vele nyomon követni. Többek között visszaszámol, hogy hány nap van még a következő menstruációig, hogy biztosan ne érjen kellemetlen meglepetés. Ezen kívül minden napra ad egy tippet, hogy a ciklus ezen napján mit érdemes, és mit nem érdemes csinálni. Minden naphoz hozzáadhatjuk, milyen kedvünk volt, hogyan éreztük magunkat, vagy éppen fájt-e a hasunk. A ciklus minden napján leírja, hogy mennyi esélyünk van a teherbeesésre, ami több esetben is hasznos lehet. Óriási pozitívum, hogy az applikáció neve nem mutatja egyértelműen, hogy mire szolgál pontosan, így ha idegen kézbe kerülne a telefonunk, nem hoz minket kellemetlen helyzetbe.

 

 

A források a képekre kattintva érhetőek el.

 

 

 

 

Hozzászólások