Média

35 érdekesség a születésnapos Jason Momoa-ról

A mai napon tölti be Jason Moma a 41. születésnapját. A tehetséges színész rengeteg filmben és sorozatban szerepelt már, amelyek által nagy hírnévre tett szert. Hogy mi történt vele kicsiként és felnőttként, milyen megpróbáltatásokon ment keresztül, azt most a szülinapja alkalmából megmutatjuk nektek, hiszen harmincöt érdekességet tudhattok meg Jason-ról.

1. Joseph Jason Namakaeha Momoa 1979. augusztus 1-én született Hawaii-on Honolulu-ban. Amerikai modellként kezdte karrierjét, majd színész vált belőle. Bár Hawaii-on született, Iowában nevelkedett egyedülálló anyja , mivel Jason szülei nagyon fiatalon elváltak. Apja őslakos hawaii és festő, míg édesanyja német, ír és indián származású és amerikai fotós volt. A fiatal éveinek nagy részét Iowában töltötte, majd a húszas éveiben visszautazott Hawaiira, hogy kapcsolatba lépjen az apjával.

2. Felesége Lisa Bonet, akivel 2005-ben kezdett el randizni, a fiatalok pedig már 2007-ben össze is házasodtak. Jasonnak és Lisanak 2007-ben egy lánya, Lola Iolani Momoa (neve jelentése: “királyi sólyom”), és 2008-ban egy fia, Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa (jelenleg a világ leghosszabb nevű gyermek) született, akik közt 17 hónap különbség van.

3. Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa nevének a jelentése egy kicsit bonyolultabb. Nakoa harcos. A World of Warcraft játékosai valószínűleg felismerik a mana-t „erő/szellem”-ként. Kaua jelentése „eső”, a „po” pedig sötét; ezzel emlékeznek arra az időjárásra, ami a gyermek születésnapján volt.

4. Jason a Baywatch: Hawaii-ban szerepelt 1999-től 2001-ig, éppen abban az időben, amikor modell karrierje beindult. A jelentések szerint Takeo Kobayashi 1998-ban fedezte fel őt.

5. 1999-ben megnyerte a Hawaii Model of the Year (szabad fordításban: az „Év Hawaii Modellje”) versenyt, és a Miss Teen Hawaii verseny házigazdájának is felkérték.

6. Az alkarján lévő tetoválás mögött különleges jelentőség van. Kiderült, hogy nem csak egy szórakoztató formatervezés. Egy interjúban elmagyarázta, hogy a háromszögek állítólag a cápafogakat képviselik. Ilyen módon, amikor a vízben van, felismerhetik őt, mintha ő is közéjük tartozna. Ezt is tekinti a leginkább sajátjának, hiszen ezzel tiszteleg a családi istene, vagyis a hawaii mitológiából származó „aumakua” előtt. Emellett a gyerekei nevének aláírása szerepel a bal mellkasán, a jobb karja belsején pedig a “Pride of Gypsies” felirat található (Cigányok büszkesége), amely a 2010-ben alapított cégének a neve is egyben.

7. Mielőtt színész lett, egy ideig tengerbiológusnak tanult a Florida Keys-ben, de volt életmentő és szörfös is.

8. Gitározik és dobol. Amióta a lánya zongorázik, azóta azt is tanulgatja.

Én voltam az a fickó, aki felveszi a gitárt egy partin, és eljátssza azt a három dalt, amelyiket ismeri.

9. Momoa gitárszeretete arra késztette, hogy elindítsa saját gyűjteményét, amely tartalmaz egy 1959-es Gibson Les Paul-t, amely korábban Led Zeppelin Jimmy Page tulajdonában volt. A gitár egy ajándék, amelyet magának adott az Aquaman szerepének megszerzéséért.

10. Szeret jótékonykodni, főleg ha a saját hazája van előtérben. 2015-ben Jason a közösségi médián keresztül indítitta el kampányát, hogy megmentse Mauna Kea-t, egy szent hawaii hegyet, amely építés alatt állt.

11. 193 cm magas.

12. A mostohaapja Zoe Kravitznak, Bonet és Lenny Kravitz lányának.

13. A heavy metál zene rajongója és megjegyezte, hogy karaktereit metál dalokból építi fel.

14. 2008. november 15-én egy férfi eltört egy sörös poharat Momoa homlokán egy kaliforniai hollywoodi kocsmában, a Birds Cafe-ban. Körülbelül 140 öltést kapott rekonstrukciós műtét során, és a heg látható maradt, ami miatt még könnyebben felismerhetővé válik a színész. A támadót öt év börtönre ítélték.

15. Lelkes jég- és sziklamászó, utóbbiba már a kislánya is szívesen részt vesz. Továbbá szeret futni és hegyen motorozni, valamint snowboardozni.

16. Ő az az ember, aki szeret a rajongókkal selfieket készíteni.

17. Fiatalabb korában ellátogatott Tibetbe, hogy buddhistává válljon. Azóta is meditál minden nap.

18. Egy Harley-Davidson tulajdonosa.

19. Khal Drogo-ról ismert, hogy elég érzéketlen fickó, amikor Daenerys először találkozik vele. Momoa azt mondta, hogy a nemi erőszak képernyőn történő ábrázolása kellemetlen volt, és „az egyik legnehezebb dolog, amit valaha csináltam”. Biztosak vagyunk abban, hogy Emilia Clarke számára is nehéz volt, de Momoa megpróbálta megkönnyíteni kollégájának ezt a jelenetet azzal, hogy a tipikus hússzínű zokni helyett bolyhos rózsaszín zoknit viselt ott lent. Momoa mindezek mellett sokszor bocsánatot kért Emiliától és sok puszit adott neki.

20. A színész úgy érezte, hogy nem tűnik elég férfiasnak ahhoz, hogy Conan a barbár szerepébe bújjon, és azt gondolta, hogy az orrát is el kell intézni, hogy valóban eladhassa a megjelenését. Erre valók a barátok. Momoa arra kérte az egyik barátját, hogy törje el az orrát, aki ezt meg is tette.

21. Azt is elárulta Momoa, hogy a Conan forgatása előtt soha nem emelt súlyokat. Edzése főként futásból, bokszból, szörfözésből és hegymászásból állt. Monotonnak tekinti a szokásos tornatermi edzéseket. Fogyókúrázáshoz a sovány húst és a zöldségeket választja.

22. Amikor fiatalabb volt Franciaországba utazott pasztellfestés tanulmányozására.

23. Színészi pályafutása a Baywatch Hawaii-nál és a Stargate: Atlantis-nál kezdődött.

24. Ahhoz, hogy szerepet kapjon a Baywatch-ban, hazudott önéletrajzában a modell tapasztalatairól és azt állította, hogy Louis Vuitton és a Gucci is foglalkoztatta őt.

25. Főiskolai tanulmányait a Colorado Állami Egyetemen folytatta.

26. Nagy rajongója volt a Conan, a barbár című filmnek.

27. Szeret őslakos táncokat tanulni. Ami a Trónok Harcának meghallgatásán jól jött neki, ugyanis előadta az őslakos New Zeland maori törzs háborús táncát, a „haka”-t.

28. Van saját akciófigurája, Drago, amelyet a Funko! S Pop Line gyárt.

29. Ahelyett, hogy időt fordítana a közösségi médiára, inkább a gyerekeivel gitározik és japán haikut olvas.

30. Szeret a szabadban lenni.

31. A Road to Paloma című drámai thriller rendezője, társszerzője és főszereplője is volt.

32. Nagybátyjai Brian és Rusty Keaulana. Rusty Keaulana háromszoros ASP Longboard világbajnok volt.

33. Nincs tévéje, se e-mail címe.

34. Jason Momoa az NBC „Saturday Night Live” házigazdája volt 2018-ban.

35. Amikor először a Stargate Atlantis-ban szerepelt, a rendezők azt kérték tőle, hogy vágja le a rasztáját, ám ezek karakterének védjegyeivé váltak, így végül megengedték, hogy Momoa megőrizze őket.

Mennyi érdekességgel voltatok tisztában és melyik volt az, ami a legjobban meglepett? Van kedvenc filmetek vagy sorozatotok a színésztől?

40 érdekesség a születésnapos Angelina Jolie-ról

Hozzászólások