Zene

30 érdekesség a születésnapos Zayn Malikról

A mai napon tölti be Zayn Malik a 28. születésnapját. A tehetséges énekest már rengeteg dalban hallhattuk, főként az egykori One Direction tagjaként ismerheti mindenki. Hogy mi történt vele kicsiként egészen mostanáig, milyen megpróbáltatásokon ment keresztül, azt most a szülinapja alkalmából megmutatjuk nektek, hiszen 30 érdekességet tudhattok meg Zaynről.

1. Zain Javadd Malik 1993. január 12-én született a britfordi St Luke kórházban és a nyugat-yorkshire-i Bradfordban nőtt fel. Apja, Yaser pakisztáni származású, míg édesanyja, Tricia Malik (leánykori neve Brannan) angol. Angolul és urduul beszél és tud arabul is.

2. A Lower Fields Általános Iskolába járt, majd a Tong Gimnáziumba folytatta tanulmányait.

3. A nevét valójában ‘i’ -vel (Zain) írják, de úgy gondolta, hogy a „Zayn” eredetibbnek tűnik és ezért ezt kezdte el használni.

4. Három nővére van: Doniya, Waliyha és Safaa.

5. A Malik szó arabul „királyt” vagy „főispánt” jelent. A Zayn pedig „gyönyörűt”.

6. 2010-ben jelentkezett a brit X-Factor-ba, ahol főműsoridőben nem mutatták meg milyen dallal állt a színpadra, de a The Xtra Factor spinoff-ban végül hallhattuk. Ekkor állt össze és aratott hatalmas sikert a One Dircetion nevű banda, akik mára már feloszlottak. Először Zayn Malik hagyta ott a zenekart, még 2015-ben, ami rengeteg rajongó szívét törte össze, de azóta a szóló karrierjére koncentrál.

7. Az X Faktor előtt Zayn soha nem utazott repülővel.

8. Elhunyt nagyapja tiszteletére Zayn a Walter nevet tetoválta a mellkasára arabul. A korona tetoválás a mellkasán pedig a családnevének, a „királynak” a jelentését jelképezi. A bal kulcscsontján lévő varrás azt jelenti, hogy „légy hű ahhoz, aki vagy”. Továbbá rengeteg tetoválás megtalálható az énekesen, például Gigi szemei, egy fegyver a derekán a feneke felett, koponya, angyalszárny, villám, apja neve a jobb füle mögött, képregénytetoválások (imádja őket, strébernek vallotta emiatt magát), albumaihoz kapcsolódóan is találhatunk rajta varrásokat. Van még pár különlegesség rajta, mint például a középső ujján található uv fényes kard.

9. Ha találkozol vele, és megadod neki a Twitter nevedet, akkor követni fog.

10. Rabja a cigarettának és kétségbeesetten szeretné letenni.

11. Egyik legemlékezetesebb jelmondata:

Soha ne éld az életet a halál félelmében, bármennyire is nehéz lesz az élet, ne veszítsd el a reményt.

12. Van egy furcsa szokása, mégpedig az, hogy koncert előtt mindig fogat mos.

13. Macskabarát. Kedvenc állata az oroszlán. Amikor fiatalabb volt, két macskája volt, Lily és Lolo. Jelenleg pedig van egy kutyája, Boris, és két macskája: Rolo és Tom.

14. Imád félmeztelenül fotózkodni, de emellett félénk is.

15. Ha nem a zenével foglalkozna, akkor angoltanár lenne.

16. Hogy mit szeret a lányokban? Az intelligenciájukat, illetve a következőt nyilatkozta még:

Nagyon vonz a szemük. Nem feltétlenül kell bizonyos színűnek lenniük. Úgy gondolom, hogy egy lány szeme sokat elárul.

17. Imád rajzolni.

18. Utálja, amikor az emberek tátott szájjal hangosan rágnak.

19. Zayn Malik beceneve az iskolában „Z” volt (az Egyesült Királyságot „zed” -nek, nem pedig az amerikai „zee” -nek ejtették).

20. Szívesen dolgozna együtt Bruno Mars-sal.

21. Három kedvenc tantárgya az iskolában az angol volt, a művészet és a dráma.

22. Aquaphobiaban szenved, ami azt jelenti, hogy fél a nyílt víztől és nem tud úszni. Emellett akrofóbiában is szenved, ami a magasságtól való félelem.

23. Ha bárkivel vacsorázhatna, az Michael Jackson lenne.

24. Amikor fiatalabb volt, képregényeket gyűjtött.

25. Ha élete végéig egy színt kellene viselnie, az fekete lenne.

26. Az I Don’t Wanna Live Forever elnyerte a legjobb együttműködést a 2017-es MTV Video Music Awards-on és az év legjobb együttműködése lett a 2017-es MTV Millennial Awards-on.

27. Szeret olvasni és imádja a Harry Potter könyveket. Az egyik leghíresebb idézete pedig a következő:

Eljön egy nap, amikor rájössz, hogy a lapozgatás a legjobb érzés a világon, mert rájössz, hogy sokkal több van a könyvben, mint az az oldal, amelyen elakadtál.

28. Zayn szerint a legőrültebb dolog, amit valaha látott, az, hogy a biztonsági őrök elkerülése érdekében egy szemetesbe rejtőztek.

29. Aladdin élőszereplős feldolgozásához Zayn felvette az „A Whole New World” egyik változatát, valamint a dal kétnyelvű változatát angol és spanyol nyelven. Az „Un Mundo Ideal” néven, Becky G.-vel együtt rögzítette, míg az angolt Zhavia Ward-val.

30. Gigi Hadiddal 2015 óta tart a se veled se nélküled kapcsolatuk, de végül mégis együtt maradtak. A fiatal modell édesanyukát a híres Pillowtalk című dalában is láthatjuk. 2020 szeptemberében üdvözölték első gyermeküket, a kislányuk nevét nem árulták még el, szeretnék a szemfülesek elől elzárva felnevelni őt.

30 érdekesség a születésnapos Leonardo DiCaprioról

Hozzászólások