30 érdekesség a születésnapos Nikki Reed-ről

A mai napon tölti be Nikki Reed a 32. születésnapját. A fiatal színésznő rengeteg filmben és sorozatban szerepelt már, de biztosak vagyunk abban, hogy leghíresebb karaktere az Alkonyatban alakított Rosalie volt. Hogy mi történt vele kicsiként és felnőttként milyen megpróbáltatásokon ment keresztül, azt most a szülinapja alkalmából megmutatjuk nektek, hiszen harminc érdekességet tudhattok meg Nikkiről.

1.  Nyugat Los Angeles-ben (Kaliforniában) született, anyja Cheryl Houston kozmetikus, apja Seth Reed designer. Van egy bátyja, Nathan August Reed és egy fiatalabb féltestvére, Joey Reed. Anyja cherokee és olasz származású keresztény, apja pedig zsidó, emiatt Nikki vallás nélkül nevelkedett, de zsidónak tartja magát. Nikki több mindenben tehetséges, hiszen remek színésznő, még jobb énekesnő, író és egy nagyszerű modell.

2. Szülei két éves korában elváltak, Nikki az édesanyjával maradt.

3. 2002-ben, amikor 14 éves volt, elköltözött és egyedül kezdett élni egy Los Angeles-i lakásban.

4. Nála az első sikert az első filmje hozta, ami a Tizenhárom címet viseli. Nem csak színészként vett részt az alkotásban, hanem ő volt a társszerző is. Mindössze 6 nap (téli szünete) alatt írta a forgatókönyvet a  filmhez.

5. A Tizenhárom című film miatt zaklatták középiskolájában, így hamar levelezőn folytatta tanulmányait.

6. Vegetáriánus, nem eszik húst, de például szőrmét szokott hordani. Egy Cosmopolitan interjúban elárulta, hogy ő nem akarja sehová besorolni magát. Azt teszi, ami neki, a testének és a lelkének jó.

7. Legnagyobb sikerét a Twillight-sagában alakított Rosalie karaktere hozta meg számára. Bár a kritikusok lehúzták a nézők körében hatalmasat aratott.

8. Szoros barátok a Twillight társsztárjával, Jackson Rathbone-nal (ő alakította Jasper Hale-t a filmsorozatban), sőt a gyermeke keresztanyukájának is Nikkit választotta. Természetesen az összes főszereplő között szoros barátság alakult ki.

9. Állati jogok képviselője.

10. Fiatalabb korában dohányzott, de amikor ismertebbé vált, leszokott róla, hogy jó példát mutasson a rajongóinak.

11. Saját környezettudatos és állatbarát márkát alapított, együttműködve a Freedom Of Animals alapítójával, Morgan Bogle-el. A márka a BaYou With Love nevet viseli.

12. Szereti magára varratni a fontosabb dolgokat, így a márkája is helyet kapott, de volt, hogy a szerelmei neveit is magára varratta, de azokat hamar el is tüntette. Emellett több helyen ki van lőve a füle, és piercing van az orrában és a köldökében.

13. Paul McDonald volt az első férje, aki énekes és dalszerző is egyben. 2011-ben találkoztak A lány és a farkas premierjén, majd egyre jobban egymásba szerettek és még ebben az évben össze is házasodtak. Azonban kapcsolatuk nem sokáig tartott, hiszen a munkájuk miatt 2014-ben beadták a válókeresetet. Ekkor ismerkedett meg Ian Somerhalder-rel, akit a Vámpírnaplók vagy a nemrég megjelent sorozatából a V Wars-ból ismerhet mindenki. A Somerreed páros sem várt sokáig, ugyanis 2015 áprilisában össze is házasodtak.

14. A párnak 2017. július 25-én született meg első kislányuk, aki a Bodhi Soleil Reed Somerhalder nevet kapta.

15. Ő kapta az ASPCA Együttérzés díjat (ASPCA Compassion Award) az állatokért végzett munkáiért.

16. Nem iszik kávét, csak teát és azt is feketén, amit sokszor megfigyelhetünk az instagram-ján.

17. Hisz a szellemekben és a reinkarnációban is.

18. Legjobb film, amit valaha látott az a Piszkos tánc.

19. Nagyon szeret olvasni, ami már kiskorában is bebizonyosodott róla. Egy interjúban említette, hogy amikor az édesapja észrevette, hogy olvas, rögtön közölte az édesanyjával, hogy:

Hmm.. a gyerek szeret olvasni.

20. Nem eszik tejterméket, sem pedig pizzát.

21. Jógázik, szeret a kutyáival futni vagy egy jót sétálni a lányával.

22. Sok pletyka keringett arról, hogy Nikki és Nina Dobrev (Ian egykori exe és Vámpírnaplókbeli társa) gyűlölik egymást. Azonban erről sosem volt szó és a rosszmájú megjegyzések, pletykák akkor tűntek el igazán, amikor a sztárpár és Nina közös képet töltöttek fel instagramra.

23. Azt hiszi, hogy előző életében elefánt volt.

24. Nagy rajongója Liam Neesonnak.

25. Tudjuk róla, hogy jó énekes, de az is kiderült, hogy tud gitározni is.

26. Nikki szemüveget és kontaktlencsét visel.

27. Kedvenc országa Oroszország.

28. Nikki inkább a nagy állatokat részesíti előnyben, nem érti az embereket, akik pénztárcában kutyákat hordoznak.

29. Sok rosszakarójától megkapta, hogy biztosan plasztikáztatta magát, de egy interjúban elárulta, hogy sosem feküdt kés alá és az orra attól lett vékonyabb, hogy jógázik és emiatt fogyott.

30. Fél a magasságtól.

Mennyi érdekességgel voltatok tisztában és melyik volt az, ami a legjobban meglepett? Van kedvenc filmetek vagy sorozatotok a színésznőtől?

Érdekességek a születésnapos Robert Downey Jr.-ról

Hozzászólások