Média

20 érdekesség a születésnapos Penn Badgleyről

A mai napon tölti be Penn Badgley az 35. születésnapját. A tehetséges és híres színészt már megannyi alkotásban láthattuk, köztük a Dögölj meg, John Tucker és a Könnyű nőcske című filmekben, valamint az olyan a nagy sikernek örvendő sorozatokban, mint például a Gossip Girl vagy a You. Hogy mi történt vele kicsiként egészen mostanáig azt most a szülinapja alkalmából eláruljuk nektek, hiszen 20 érdekességet tudhattok meg Pennről.

1. Penn Dayton Badgley néven született 1986. november 1-jén Baltimoreban, Maryland államban. jelenleg színészként tevékenykedik.

2. Szülei elváltak, amikor 12 éves volt, majd Badgley és édesanyja Kaliforniába költözött, hogy a fiú színészi karriert folytasson.

3. Penn és Blake Lively tizenegy éves koruk óta ismerik egymást.

4. A New York Daily News szerint Penn 13 évesen végzett a középiskolában! A színész ezt a tényt egy interjúban árulta el, ahol elmagyarázta, hogy ezt azért tette, hogy ne kelljen korrepetálásra járnia színészkedés közben. Később elmondta azt is, hogy amikor nem dolgozik, addig közösségi főiskolai kurzusokon vesz részt.

5. Már 12 évesen zenélni akart és 1998-ban rögzített egy kiadatlan poplemezt.

6. Karrierje a Nintendonál kezdődött. Mario Golf 64 és a Mario Tennis 64 videojátékok szinkronhangja volt 1999-ben és 2000-ben. Első nagyobb filmszínészi szerepét pedig a Will & Grace egyik epizódjában kapta.

7. A 90-es évek végén a Pokémonnak is dolgozott. Mielőtt Penn olyan népszerű lett volna, mint amilyen most, fő bevételi forrása a szinkronjáték volt, sőt még egy Pokémon kártyajáték oktatóvideójában is szerepelt.

8. 2011-ben felkerült a People magazin “25 szépség 25 évesen” listájára és a BuddyTV “100 legszexisebb férfija” listájára.

9. Szereti a mexikói ételeket és a tequilát, valamint szeret kerékpározni és gördeszkázni.

10. A MOTHXR néven ismert indie banda énekese. Minden nőnek írt egy dalt, akivel valaha együtt volt.

11. A Gossip Girl forgatása alatt mindig leborotválták a mellkas szőrzetét.

12. Egy teniszlabda márkáról kapta a nevét, nem Pennsylvania államról, ahogyan azt egyesek feltételezik. Születésekor az apja egy teniszlabdát szorongatott, aminek a márkája Penn volt.

13. Gitáron, basszusgitáron és zongorán is játszik.

14. Utálja, hogy híres. Bármennyire is vonzónak tűnik a hírnév és a vagyon, bizonyosan kétélű kard lehet egyesek számára és Penn Badgley is ezek közé tartozik. A színész megveti, hogy “híres”, és az Us Magazine szerint “szörnyűnek” írja le. Miközben azt magyarázza, hogy hálás minden lehetőségéért, híresnek lenni olyan, mint “a borotva szélén táncolni” – magyarázza a színész.

15. Minden mozdulatát saját maga csinálja, nincs kaszkadőre.

16. Magánélete mindig megfigyelhető volt karrierje beindulta után. 2007 és 2010 között a Gossip Girl sztárja, Blake Lively mellett láthattunk, majd 2011-2013-ig Zoë Kravitzcal alkotott egy párt. 2014-ben találta meg élete szerelmét, Domino Kirke zenésztársát, akit 2017-ben feleségül is vett, egy titkos szertartáson. 2020. augusztus 11-én pedig megszületett az első gyermekük.

17. Amikor Penn Badgley először olvasta a Te forgatókönyvét és megismerhette kicsit a karakterét, Joe Goldberget, kezdetben nem érdekelte a szerep. A színész „furcsán” érezte magát Joe-val kapcsolatban, és nem tudta, képes-e ilyen sötét karaktert eljátszani.

18. Penn aktivista! Ha megnézzük a színész Instagram-oldalát, észrevehetjük, hogy számos ügyet támogat, köztük a Black Lives Matter mozgalmat, az LMBTQ+ szövetségese, és szorosan együttműködik az Amerikai Vöröskereszttel.

19. A Gossip Girl szerepét kétszer is visszautasította. Ekkor egy sötét korszakában volt és nem akart többé színészkedni, nem akarta Dan Humphrey karakterét alakítani, ráadásul Chuck Bass-re pályázott. Végül elfogadott egy pincér állást és ott akart helyt állni, de meggondolta magát és mégis szerepet vállalt az ikonikus sorozatban, ami híressé is tette őt.

20. A You több epizódját is ő rendezte.

Mennyi érdekességgel voltatok tisztában Pennel kapcsolatban és melyik volt az, ami a legjobban meglepett? Van kedvenc filmetek vagy sorozatotok a színésztől?

20 érdekesség a születésnapos Adam Sandlerről

Hozzászólások