Média

20 érdekesség a születésnapos Adam Sandlerről

A mai napon tölti be Adam Sandler az 55. születésnapját. A tehetséges és komikus színészt már megannyi alkotásban láthattuk, köztük például Tök alsó, Kótyagos szerelem, Nagyfiúk, vagy a nagy sikernek örvendő Hotel Transylvania. Hogy mi történt vele kicsiként egészen mostanáig azt most a szülinapja alkalmából eláruljuk nektek, hiszen 20 érdekességet tudhattok meg Adamről.

1. Adam 1966. szeptember 9-én született Brooklynban, New Yorkban. Judith “Judy” (szül. Levine) óvodapedagógus és Stanley Sandler villamosmérnök fiaként. Családja zsidó, mindkét oldalon orosz-zsidó felmenői vannak. A New Hampshire Manchesterben nőtt fel, miután hat évesen odaköltözött, héber iskolába járt, kosárlabdázott.

2. Adam amerika egyik legjelentősebb színésze. Három évtizedes karrierje alatt mindenki megismerhette és elismerte tehetségét. Azonban nem csak a filmjeiben játszik főszerepet, hanem néha meg is írja azokat.

3. Amerikai színész, humorista, forgatókönyvíró és filmproducer.

4. A Manchester Central High Schoolba járt. Ez az ami még mindig nyitva van, és New Hampshire egyik legrégebbi iskolája.

5. Adamnek 3 testvére van, Scott, Valerie és Elizabeth.

6. Kezdetben Adam Sandler stand-up komikus volt és a mai napig élvezi, ha felléphet valahol. Az is kiderült, hogy azért alakult így az élete, mert az apja mindig indulatos volt és ez motiválta őt arra, hogy vicces legyen.

Nos, apám egy része indulatos volt, és humorérzékem alakult ki, hogy megnyugtassam az öreget. (Nevet) Ez a fajta humorérzék – nyilatkozta Adam az IGN-nek.

7. Adam felesége a gyönyörű színésznő és modell, Jacqueline Titone. 1998-ban ismerkedtek meg Rob Schneidernek köszönhetően, majd 2000-ben kezdek el randevúzni, 2003-ban pedig összeházasodtak. Mielőtt ez megtörtént volna, Jackie áttért a zsidó hithez, hogy még közelebb kerülhessen Adamhez. Két lányuk van, Sadie és Sunny.

8. Volt egy bulldogja, Meatball, a beszélő kutya, Mr. Beefy fia volt Sandler filmjében, a Little Nicky-ben. A húsgombóc névre keresztelt állat sok tréfáját rögzítették és közzétették az interneten, Adam hűséges rajongóinak nagy örömére. A 2003-as esküvőjén Meatball volt az a személy, aki vitte a gyűrűt a házasodó párnak. 2004-ben sajnos nagyon fiatalon, 4 éves korában elhunyt. Adam állítólag megemlékezést tartott és több, mint 100 ember vett részt rajta.

9. Szülővárosában egy hamburgert is elneveztek a tiszteletére, Az Adam Sandler burgerben saláta, paradicsom, nyers hagyma és majonéz található.

10. Két olyan albuma jelent meg, amely dupla platina lett.

11. Többször hivatkoztak rá különböző médiákban, többek között a A Simpson családban, a Family Guyban és a South Parkban, valamint A Half-Life: Opposing Force videojátékban is hivatkoztak rá. Az HBO Animals sorozatának “The Trial” című epizódjában egy álszent bírósági eljárás szerepel annak eldöntésére, hogy Sandler vagy Jim Carrey jobb komikus.

12. Adam a pályafutását a Saturday Night Live műsorban kezdte, ahol öt szezont húzott le. Végül kirúgták, aminek okát máig nem tudni.

13. A szíve a helyén van, ugyanis a Look to the Stars weboldal szerint Adam több, mint 19 alapítványt és jótékonysági szervezetet támogatott.

14. Sokkal többet hoz számára egy animációs sorozat, mint bármely más alakítása. 

15. 2011-ben csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányon.

16. 1999-ben alapította a Happy Madison Productions cégét. Az üzlet neve állítólag két korábbi filmjének, a Billy Madisonnak és a Happy Gilmorenak a kombinációja. Indulása óta a Happy Madison Productions olyan filmeket készített, mint a Nászok ásza, 50 első randi, Kavarás, Nagyfiúk, A pláza ásza és még sok más.

17. Több filmje is kemény kritikát kapott, rossz véleménnyel vannak róla, de ez a színészt egyáltalán nem érdekli. Ő a felelős az elmúlt 15 év legrosszabb értékelésű filmjeiért.

Senki se feledje, hogy nem azért kezdtem bele a filmekbe, hogy a kritikusok kedvében járjak. Azért vágtam bele, hogy megnevettessem az embereket és szórakozzak a barátaimmal.

18. Még 2013-ban kiderült, hogy a Galaxis őrzői című Marvel film mosómedve szerepére Adam és Jim Carrey neve is felmerült.

19. A Netflix egyik legnagyobb neve, szerződést írt alá a streaming szolgáltatónál négy filmre, majd 2017-ben újabb szerződést írt alá további négy alkotásért.

Amikor ezek a jó emberek hozzám fordultak azzal az ajánlattal, hogy készítsenek nekik négy filmet, egy okból és csak egy okból azonnal igent mondtam… A Netflix rímel a “wet chicks”-re (nedves csajokra) – mondta Adam.

20. Elég jól játssza az „őrült” szerepét. Karakterei mind kissé ütősek és vadak, és a szórakoztató tényező soha nem hiányzik belőle.

Mennyi érdekességgel voltatok tisztában Adammal kapcsolatban és melyik volt az, ami a legjobban meglepett? Van kedvenc filmetek vagy sorozatotok a színésztől?

20 érdekesség Zoë Saldañaról

Hozzászólások