Könyvek

10 érdekesség Ludányi Bettina Mennem kell című regényéről!

Nem tudjuk ki hogy van vele, de mi mindig is kíváncsian figyeltük, ha egy író műhelytitkokat, érdekes infókat osztott meg arról, hogyan született egy-egy regénye, mi inspirálta a különböző helyszínek, vagy nevek használatára vagy éppen honnan merített ihletet az események alakításához. Az utóbbi időben azonban mintha egyre kevesebb ilyen bejegyzés születne. Ezen szeretnénk most változtatni és útjára indítani egy kis minisorozatot „10 érdekesség…” címmel. Ebben folyamatosan újabb és újabb írókat kérünk meg, hogy engedjenek bepillantást könyveik megalkotásának folyamatába, az esetlegesen felmerülő nehézségekbe. Sorozatunk első részében Ludányi Bettina oszt meg velünk pár érdekességet, legújabb regénye, a Mennem kell kapcsán!

1, A regény alapötlete valóban egy barcelonai utazásból fakad.

2. Bella karaktere sokkal gyengébb és hisztisebb volt az első kéziratban. Őt a szerkesztőm segítségével sikerült helyrepofozni.

3. A Vezúvon játszódó részlet pontosan ott született meg a fejemben, amikor Nápolyban jártam.

4.  Az epilógust utólag írtam hozzá, amikor az egyik kedves előolvasóm és egyben barátom felvázolta, hogyan tudná elképzelni a befejezést.

5. Az óriáskerék egy fontos jelképe a regénynek. A hozzá kapcsolódó jelenetet egy álom alapján írtam meg.

6. Mindig törekszem arra, hogy ne csak szórakoztassak, hanem tanulsággal is szolgáljak. Így egyértelmű volt, hogy a főhősnőmnek számos dolgot meg kell majd tanulnia a történet során.

7.  Bella fel fog tűnni a harmadik könyvemben, a Meghasadt valóságban is.

8. A Katalán Nemzeti Szépművészeti múzeumban játszódó rész, valamint az erotikus jelenetek is utólag kerültek bele.

9. A cím összesen hétszer szerepel változatlanul a regényben.

10. Bella tengerhez fűződő érzései valójában teljesen az enyémek.

http://www.ahmagazin.com/konyvek/10-erdekesseg-cassandra-clare-rol/

Hozzászólások