Filmek

10 érdekesség a 10 éve megjelent Insidious filmről

Az Insidious minden idők egyik legjobb démonos horrorja közé tartozik és a széria első része 2011-ben, azaz pontosan 10 éve jelent meg. A 2011-es film első része eleinte magyar szinkronnal is megtalálható volt, végül betiltották azt, mert túl félelmetesnek gondolták. Azonban érkezett hozzá a folytatás, a második, a harmadik és a negyedik rész is és mindegyikük szinkronosan megtalálható a különböző platformokon.

Az Insidious egy amerikai-kanadai horror, aminek az első két részét James Wan (a Fűrész, a Démonok között, az Annabelle és az Apáca is az ő nevéhez fűződik) rendezte, míg a harmadik és negyedik fejezetet Leigh Whannell és mind a négy részben ő volt a franchise írója.

Insidious film

Az első és a második rész középpontjában a Lambert házaspár áll. Gyermekük rejtélyes módon kómába esik és testét a pokolra emlékeztető Távolinak/Messzeségnek nevezett árnyékvilág démonjai és szellemei akarják megszállni. A családon egy Elise nevű médium-parapszichológus próbál segíteni. A harmadik film egy előzménytörténet, melyben Elise egy sötét démoni lény által üldözőbe vett fiatal lánynak segít. A negyedik részben Elise a saját családját zaklató démon ellen száll szembe. A filmsorozatnak egy ötödik része is előkészületben van, megjelenési dátuma egyelőre ismeretlen. (forrás)

A kritikusok nem voltak elragadtatva a filmtől, azonban a nézők nagyon szerették azt, nem hiába készítették el a sokadik részét is az Insidious-nak és készülőben van már a következő, azaz az ötödik fejezete is. A főszereplők közt megtalálható volt Patrick Wilson, aki a Démonok között franchise állandó szereplője és Rose Byrne, akik a Lambert házaspárt alakították. Továbbá Barbara Hershey, Lin Shaye, Leigh Whannell és Angus Sampson színészekkel találkozhattunk a horror története során, akik egy démonológus csapatot alkotnak.

Insidious film

Érdekességek a filmmel kapcsolatban:

  1. Az Insidious első része nagyon gyorsan elkészült, ugyanis három hét alatt forgatták le azt.
  2. A horror legelső része 1,5 millió dolláros költségvetéssel járt és több, mint 97 millió dollár bevételt hozott össze.
  3. A Poltergeis című filmből inspirálódtak a készítők.
  4. Az egyik jelenetet a Los Angeles-i Herald Examiner épületben forgatták. Ez az a híres napilap helysége volt, amiben egykor a várost sújtó egyik legrettenetesebb gyilkosságról számoltak be, a Fekete Dahlia esetéről 1947-ben.
  5. A démoni lényt a sminkjéről nevezték el.
  6. A második rész legtöbb jelenetét egy Highland Park-i házban, Los Angeles-ben, mellette pedig egy kísértetjárta, a Linda Vista nevű közösségi kórházban forgattak.
  7. A horrorfilmek gyakran grafikus jellege ellenére is félelmetesek. Viszont a rendezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekszínészek ne féljenek az általuk forgatott film rémisztő tartalmától. Az Insidious-bam, James Wan érdekes megközelítést alkalmazott a 10 éves Ty Simpkinsszel: Simpkins nézte, miközben Bishara démoni sminkjét készítették és ezzel megmutatta a fiúnak, hogy mindez fikció.
  8. Leigh Whannell elismeri, hogy mindegyik házban van valami szörnyű, kísérteties ahol forgattak. Bár biztonságban érzi magát a helyszínen a stáb mellett, mégis a hideg futkos a hátán, ha egyedül kalandozik valahol.
  9. Ha az összes film bevételét nézzük, akkor a franchise világszerte csaknem 600 millió dollárt kaszált.
  10. Az Insidious: The Last Key megjelenése előtt Jason Blum kijelentette, hogy az Insidious és a Sinister horrorokból készül egy crossover, még a címet is kitalálták, Insinister lenne.

Insidious film

Kinek, hogy tetszett az Insidious film és annak szereplőivel, történeteivel, félelmetességével mennyire voltatok meglégedve?

Tavalyi összegző, hogy melyik volt a legijesztőbb horror a nézők szerint:

Hozzászólások