Könyvek

Itt a Zsivago doktor igaz története!

Borisz Paszter regénye, a Zsivago doktor ma már alapműnek számít. A forradalomról, háborúról és annak hatásairól szóló mű kegyetlen őszintesége még ma is népszerűvé teszi. De mi is lehet ennek az igaz története?

A hidegháború kíméletlen világában ugyanis nem a fegyverkezés adta a győzelem reményét: az Egyesült Államok és a Szovjetunió a propaganda színterén vívták a legfontosabb harcot, melyben kiemelt szerepet biztosítottak a hazájában betiltott irodalmi műnek. Miután a könyv fellobbantotta a nyugati világ képzeletét, az ügynökség elindította titkos projektjét, melynek célja egy orosz kiadás megjelentetése volt, hogy a Zsivago doktor és az általa képviselt értékek visszajuthassanak a könyv szülőhazájába, és ezzel végzetes csapást mérjenek a szovjet rezsimre – olvasható az Alexandra Kiadó ajánlásában.

Lara Prescott ezt a történetet vetette papírra a Titkos útjaink címmel. A kötetet hatalmas kutatómunka előzte meg, és a Zsivago doktorhoz hasonlóan több szálon játszódik, melyek között szerepel a Zsivago doktor női főszereplőjét ihlető Olga Ivinszkaja, akinek megismerhetjük tragikus szerelmét is. A kárcsak a a CIA női ügynökeinek életét.

A fikcióval vegyített történelmi regénynek már el is adta a filmfeldolgozási jogokat, valamint immár 25 országban megjelent.

Lara Prescott – Titkos útjaink

A szavak és az érzelmek veszélyesebbek lehetnek bármilyen fegyvernél…
A hidegháború csúcspontján járunk. Az Egyesült Államok és a Szovjetunió nukleáris fegyverek garmadáját szegezi egymásra, ám a valódi háborút nem fegyverekkel vívják: a kölcsönös megsemmisítés árnyékában farkasszemet néző szuperhatalmak a propaganda csataterén küzdenek. A CIA titkárnőjeként dolgozó Sally és Irina kritikus fontosságú megbízást kap: nekik kell visszacsempészni Borisz Paszternak kommunistaellenesnek ítélt Zsivago doktorát a Szovjetunióba, miután a CIA úgy véli, hogy a nyugati világ képzeletét lángra lobbantó remekmű segítségével megrendítő erejű csapást mérhet a szovjet rezsimre. A harcedzett Sally Forresterre és a tapasztalatlan, ám gyorsan tanuló Irina Drozdovára nehéz feladat vár, hiszen a könyvet és annak csempészeit hajszoló szovjet ügynökök nem ismernek kegyelmet, kettejük barátságon túlnyúló kapcsolatát pedig a CIA sem nézi jó szemmel. Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációjának bizonyuló Titkos útjaink lenyűgöző és hiteles regény a 20. század irodalmi klasszikusának titkos történetéről és két erős nő túlélésért vívott küzdelméről a hidegháború kíméletlen világában.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?