MédiaZene

Zeneajánló: Celtic Woman

Néha jól esik egy kis hagyományos zenét hallgatni, amiben még a rendes, instrumentális hangszereké a főszerep, nem pedig egy CD-t bedaráló turmixgépé. Nem is beszélve arról, hogyha ez a zene leginkább az elvarázsolt erdőkre és azok tündéreire emlékeztetnek minket.
Bizonyára kevesen szerettek olyan albumokat hallgatni, amiken nem igazán értitek a szöveget, vagy szokatlan a hangzása, szóval, ami nem angolul van. Most tudok ajánlani egy köztes megoldást, a Celtic Womant. Ez egy ír nőkből álló együttes, akik először 2004-ben iálltak össze egy ír show-ra, a Riverdance-re. Rá egy évre megjelent az első albumuk, s utána még több jött ki, aminek bizonyára sokan örülünk.
Ez nem csoda, hiszen mind a négy énekesnek gyönyörű a hangja és a hozzájuk társuló zene természetes hatást nyújt. Néha angolul, néha írül eresztik ki a hangjukat, amitől olyan érzésünk lesz, mintha egy fantasyba csöppentünk volna. Ráadásul az ír nyelv nagyon szép, ám nem egyszerű. Néhányszor rá lehet csodálkozni a címre és arra, hogy a dalban mennyire máshogyan ejtik, mint ahogy az le van írva.
A YouTube csatornájukat ide kattintva leshetitek meg. Lentebb opedig beágyaztam az eddigi egyetlen videóklipjüket, egyelőre ugyanis csak a fellépéseikről vannak videóik. Úgyis a hangjuk miatt nyitjuk meg a videókat nem a szépségük miatt, igaz? ☺

 

Hozzászólások

Kaprinyák Dóra

Teával üzemelő firkászati keresztmetszet, az esztétizmus kézfogója. Pingvinadmirális a könyverődben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .