Média

YouTube csatornák, amiket érdemes nézned

Miután itthonról dolgozom, egyre többször érzem úgy, hogy kikapcsolódásra van szükségem. Ilyenkor általában a YouTube-hoz fordulok és keresek valami hangulatos videót, ami feltölt egy kis energiával. Sok esetben azonban már nem magyar csatornákhoz fordulok segítségért, ugyanis egyre kevesebb értelmes és hasznos tartalmat találok. Korábban már többször gyűjtöttem össze különböző kategóriákban tartalomgyártókat, most ismét megtettem, hátha Ti is találtok valami újat, ami érdekel benneteket. Ebben a cikkben tehát több külföldi alkotót hoztam, akiket érdemes rendszeresen figyelemmel követni. 

Helen Owen például egy kis rajongótáborral rendelkező youtuber, akinek azonban Instagramon több mint másfél millió követője van. A hölgy egy tipikus amerikai videós, aki divattal, étkezéssel, otthoni munkával kapcsolatban oszt meg tartalmakat a nézőivel. Néha bőven elegendő a számomra egy olyan, aki egyáltalán nem tűnik ki a tömegből, hiszen ezekből a kisfilmekből millió és egy van fent a neten. Azonban a stílusa az, ami megfogott, hiszen rendkívül közvetlen, ráadásul a valóságot mutatja, nem pedig szépíti azt. Talán a napi vlogos anyagok tetszenek a legjobban, de nagyjából már az összes korábbi alkotását visszanéztem és egyikre sem lehet panasz.

A másik csatorna, amire nemrég találtam rá, Selena Trevino nevéhez fűződik. A lány Washingtonban él, marketingesként dolgozik otthonról és különböző anyagokat gyárt a Youtube-ra. A témái főként az életmód, a produktivitás, a sport, de teljesen valósághűen mutat be mindent. Nem egy tipikus vékony amerikai lány, azonban nagyon boldog, kiegyensúlyozott, párkapcsolatban él és rendszeresen megmutatja, hogyan is telik egy napja egy-egy hétköznap. Nagyon kreatív és hangulatos videókat gyárt, nagyon szeretem a szokásait és a látásmódját egyaránt. Nemcsak itt, hanem Instagramon, illetve TikTok-on is jelen van, így jelezve a felhasználók számára, hogy őt mindenhol meg lehet találni. Neki sincs még olyan rengeteg feliratkozója, talán ezért is kedvelem annyira, mert még nem ment át erőszakos tartalomgyártóba, aki megy a többiek után.

Chelsea Trevor azonban nem most kezdte az ipart és én sem tegnap találtam rá, ám az elmúlt hetekben kedveltem meg jobban a videóit. Nagyon kedves a számomra, amikor csak úgy magát adja, nem cicomázza túl a videóit. Legtöbbször szerencsére így van, a mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. Általában életmód, fitness és divat kapcsán oszt meg kisfilmeket, de nem áll távol tőle a egy-egy napi rutin vagy egy étkezéssel kapcsolatos tartalom sem. Múltkor például egy nagyon aranyos kutyás anyagot osztott meg velünk, ami tökéletesen jött aznap az ebédem elfogyasztásához.

Hozzászólások