Kultúra

Visszatér Bajára az Operettszínház

A Budapesti Operettszínház 2012-ben érkezett először Bajára, ahol a “Miss Saigon” című musicalt mutatták be a Szentháromság téren felállított szabadtéri színpadon. A színdarabot három napon keresztül játszották, és hatalmas sikert aratott, így szinte borítékolható volt a társulat visszatérése. A rá következő évben az egyik legsikeresebb előadásukat, a Rómeó és Júliát hozták el a dél-magyarországi városba.

Az együttműködés a továbbiakban is folytatódott, aminek köszönhetően a Budapesti Operettszínház minden év augusztusában vitt egy produkciót. A bajai szabadtéri színpadon bemutatták már például a Neoton dalokból készült “Szép nyári napot”, illetve  a Sissi életét feldolgozó “Elisabethet”, ám a musicalek mellett olyan operett előadásokkal is kedveskedtek az embereknek, mint a “Csárdáskirálynő” vagy a “Mágnás Miska”.

A tavalyi évben előadott darab ugyanakkor kiemelkedett a korábbiak közül. Különleges alkalom volt mind Baja város, mind a Budapesti Operettszínház számára, hiszen elsőként itt láthatták a színházkedvelők a Székely Kriszta által rendezett István, a királyt. A helyszín is megváltozott, a társulat  a város főteréről a Petőfi-szigetre költözött, ahol ugyancsak gyönyörű környezet fogadta őket.

Azt már a 2018-as előadás óta tudni lehetett, hogy a társulat idén újra visszatér Bajára egy nagyszabású szabadtéri produkcióval, ám – a korábbi évekkel ellentétben – arról sokáig nem esett szó, pontosan melyik színdarabbal. A későbbiekben kiderült, hogy a Budapesti Operettszínház igazgatóváltása miatt tolódott el a dolog, ugyanis amíg az új vezető személye nem tisztázódott le, addig a 2019-es tervekről sem tudtak bővebben nyilatkozni. Tavasszal végül kiderült, idén nyáron az 1992-ben bemutatott nagysikerű “Apáca show” című film színházi verziója kerül bemutatásra, augusztus 23-án, 24-én, és 26-án.

A Szente Vajk által rendezett darabban olyan színészek neveivel találkozhatunk mint például Peller Anna, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Feke Pál, György-Rózsa Sándor és Csonka András. A helyszín tavalyhoz képest változatlan, a Budapesti Operettszínház ismét a Petőfi-szigeten fogadja majd a színházba vágyókat. Ti láttátok már korábban a darabot? Mit gondoltok róla? 

Hozzászólások