Zene

Visszatér a My Chemical Romance

A kétezres évek egyik legsikeresebb együttese, kétségkívül a My Chemical Romance volt. Akkoriban alig lehetett olyan fiatallal találkozni, aki ne ismerte volna nevüket, és ne tudott volna felidézni tőlük egy-egy dalt. A 2001-ben alakult emo/punk banda az egész világot meghódította, és viszonylag rövid idő alatt, rengeteg rajongót szereztek maguknak világszerte. Nem csak külföldön, de idehaza is előszeretettel játszották a számaikat a zenecsatornák. Olyan nagyszerű slágerek köthetők a csapathoz, mint például a „Welcome to the Black Parade”, ami a 2006-os megjelenése után a legtöbb toplistán előkelő helyen végzett.

Fennállásuk alatt, összesen négy nagylemezt jelentettek meg. Az elsőt egy évvel a megalakulásuk után, 2002-ben adták ki „I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love” címmel, majd ezt 2004-ben a „Three Cheers for Sweet Revenge” követte. 2006-ban a lista a „The Black Parade”albummal bővült, végül 2010-ben a „Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys”  lett a legutolsóként bemutatott albumuk.

A Gerard Way, Ray Toro, Mikey Way és Frank Iero alkotta banda az elért sikerek ellenére 2013-ban a feloszlás mellett döntött. Akkor, a hivatalos oldalukon így búcsúztak el a rajongóiktól.

Egy igazi áldás volt ebben a zenekarban játszani az utóbbi 12 évben. Olyan helyekre jutottunk el, amelyekről sosem gondoltuk volna, hogy valaha is eljutunk. Olyan dolgokat láttunk és tapasztaltunk, amelyekről nem is álmodoztunk. Megoszthattuk a színpadot olyanokkal, akikre felnéztünk, akiket csodáltunk, és ami a legjobb, akik a barátaink. Most pedig, ahogy az összes klassz dolog esetében, itt az ideje, hogy ez véget érjen. Köszönet minden támogatásotokért, és hogy részesei voltatok a kalandnak.

A rajongók lesújtva fogadták a hírt, és bizakodtak abban, hogy a különválás csak időleges, és a későbbiekben van esély a folytatásra. Az évek múlásával azonban egyre valószínűbbnek tűnt, hogy ez a fejezet végleg lezárult, hiszen a tagok teljesen más utakon haladtak tovább. A srácok neve az idő múlásával egyre kevesebbszer bukkant fel a médiában, de egykori rajongóiknak köszönhetően, egyáltalán nem merültek feledésbe.

2019-ben az egykori My Chemical Romance énekese – és alapító tagja – újra a középpontba került, egy másik projektjének köszönhetően. Gerard Way a zenekar aktív éveiben írta meg a „The Umbrella Academy” címet viselő képregényét, (hazánkban Esernyő Akadémia) amiből a Netflix sorozatot készített. Az azonos nevet viselő széria első évada 2019 februárjában került fel a platformra, és hatalmas sikert aratott világszerte. A sorozatnak köszönhetően az együttes régi rajongói újra előkerültek, és egyre több helyen lehetett olvasgatni arról, mennyire szeretnék, ha újra összeállna a csapat. A szériával kapcsolatos eseményeken, amiken Gerard maga is megjelent, sokan feltették neki a nagy kérdést. A válasza a legtöbb esetben ugyanakkor egy határozott nem volt.  2019 júniusában Joe Jonas egy általa adott rádióinterjúban viszont ismét felkavarta az állóvizet, ugyanis azt állította, hogy a próbatermük közelében hallotta a My Chemical Romance-t próbálni. Akkor a zenekar részéről nem került megerősítésre az információ, de arra éppen elég volt, hogy bogarat ültessen a rajongók fülébe. Mint később kiderült, Joe Jonas nem hazudott, ugyanis a srácok nagy valószínűséggel valóban a visszatérésre készülődtek.

Gerard Way és felesége, a The Umbrella Academy sorozat bemutatóján

Nem lehet tudni, hogy a “The Umbrella Academy” széria sikere közrejátszott e benne, de a My Chemical Romance 2019. október 31-én – azaz Halloween napján – hivatalosan is bejelentette a visszatérését. Az első koncertdátumot közzé is tették, ami december 20-án, Los Angelesben lesz megtartva, és alig pár óra alatt, az összes jegy elkelt. Ezzel egy időben, elindították a csapat hivatalos Instagram fiókját is, így reménykedhetünk benne, hogy hosszútávra terveznek.

Hozzászólások