ezeket szerettük

Visszatekintő: szeptemberi megjelenések

Itt a szeptemberi visszatekintő, amiben arról lesz szó, hogy milyen újdonságokkal leptek meg minket a kedvenceink ebben a hónapban. Ennek a bejegyzésnek a középpontjában a sorozatos, filmes, zenés és könyves megjelenések lesznek előtérben.

Az előző hónapban a filmek terén szó volt Az Öngyilkos Osztagról vagy Free Guyról, a sorozatok közt pedig a Clickbait kapott nagy figyelmet. A zenék közt itt nálunk a duók taroltak, mint például Rácz Gergő és Orsovai Reni vagy Raul és Inez. Olvashattátok, hogy visszatért Shawn Mendes, valamint Bella Poarch, továbbá a kpop műfajában hallhattuk a Stray Kids srácok berobbanását és pár újonccal is megismerkedhettetek. A könyvmegjelenések is remekül helyt álltak, esetleg sikerült valamit beszereznetek? Most pedig jöhet a szeptemberi visszatekintő és ennek a hónapnak az újdonságai?

Szeptemberi sorozatpremierek

Szeptember 17-én jelent meg a Netflix legújabb sikersorozata a Squid Game, ami egy dél-koreai túlélési drámasorozat. A sorozat olyan emberekről szól, akik különböző okok miatt kudarcot vallottak az életben, de hirtelen egy titokzatos meghívást kapnak egy túlélési játékba, ahol több milliárd nyeremény vár a győztesre. Azonban azt nem gondolták, hogy ez a játék nem is olyan veszélytelen, hiszen az életükbe kerülhet. Ezen a napon, azaz szeptember 17-én érkezett a Szexoktatás harmadik évadja is, amit a közönség szintén nagyon szeretett. Itthon Nyerd meg az életed címet kapta és mindenki teljesen a függőjévé vált és a Netflix egyik legnézettebb műsora lett.

Hazánkban elindultak a Dancing with the Stars és a Sztárban Sztár leszek legújabb évadjai. A Nagy pénzrablás szeptember elején adta le az első hat részét a 12 epizódra tervezett ötödik és egyben utolsó szezonjából. A maradék jelenetek pedig decemberben érkeznek és kiderül, hogy a Professor és csapata megússza-e a mostani rablást is vagy más végkifejlettel zárják ezt a remek sorozatot. A népszerű Lucifer sorozat szintén ebben a hónapban adta le utolsó évadját, amivel Tom Ellis és a stáb elköszön a rajongóktól.

Szeptemberi filmes megjelenések

Filmek terén a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája kapott nagyobb sikereket, ugyanis a kritikusok nagyon szerettek, itthon és külföldön is remekül teljesített a mozikban. A Miután elbuktunk című drámáról már nem mondható el ez, ugyanis a rajongói nagyon szerették, de a kritikusok inkább lehúzták ezt a filmet. A Netflix ismét rengeteg újdonságot tartogatott a nézői számára, például megjelent Victoria Justice főszereplősével a Kaptál még egy esélyt című fantasztikus vígjáték. Victoria ebben egy Cassie nevű lányt alakít, aki nagyon szeret bulizni, de ezen az éjszakán meghal. Azonban kap egy esélyt arra, hogy jóvá tegyen néhány dolgot. Érdekes, kalandos családi vígjáték lett ebből az alkotásból, amit a kritikusok és a nézők is közepesre értékeltek. Két fontos dokumentumfilm is megjelent a szeptemberi hónapban, az egyik SCHUMACHER életútjáról. Ez az egyetlen film, amelyet családja támogat. A másik pedig Brtiney Spers gyámságát vesézi ki.

Szeptemberi zeneajánló

A múlt hónapban a Little Mix immáron trióként kiadta legújabb dalukat Love (Sweet Love) címmel, amit nagyon szeretnek a rajongók és továbbra is támogatják a bandát. R3HAB & Jonas Blue együttműködött Ava Max és Kylie Cantrall énekesnőkkel és közösen kiadták a Sad Boy című slágerüket.

Itthon megjelent Tóth Gabi legújabb száma, Az én szívem címmel, amit a Pápa előtt is előadott. Bár sok kritikát kapott a dal a szövege és a videoklipje miatt, mégis elég nagy sikernek örvend. Az X-Faktor 2019-es év egyik felfedezettje új zenét dobott ki a BRENKA nevű youtube csatornájára, amit a PUMA is támogatott. Mellettük triókánt összeállt FRENDZ, SOFI és MANUEL egy dal erejéig, ami az Eltaszít címet kapta, hamar a felkapottak közt találta magát a zenemegosztó platformon. Végezetül pedig egy átdolgozást kell megismernetek, amit az AK26 nevű duó készített. A srácok a Hip Hop Boyz híres, A hegyekbe fönn című dalukat adták elő, ami igazi nosztalgiafaktorként szolgál.

Kpop részleg

Korábban szó volt arról, hogy a BLACKPINK rappere, Lisa szólóban fog visszatérni és ez szeptember 10-én így is volt. Kiadta LALISA című számát és mini lemezét, amin még plusz egy zene található MONEY címmel. Olyannyira sikeres lett a LALISA, hogy két Guinness Rekordot döntött meg, valamint youtuben több helyen is az elsők közt találta magát. Három nappal később jelent meg az ATEEZ bandának a legújabb albumja, valamint a DEJA VU című kislemeze. Végül pedig a MAMAMOO lánybandától érkezett egy hangulatos, aranyos és látványos album és kislemez, mumumumuch címmel.

Szeptemberi könyves megjelenések

Szeptember végén megjelent a General Press Kiadó jóvoltából Chris Carter krimije, a Kivégzés, és Hasonlóan izgalmas lehet Linda Castillo feszültséggel teli drámája, A kívülálló. S. J. Bennett: A Windsor-csomója is érdekes lehet, itt az angol királynő veszi kezébe a rejtély kibogozását. Amy Meyerson: A firenzei gyémánt című alkotása egy valós eseményeken alapuló történelmi regény az Osztrák–Magyar Monarchiából, míg Sabrina Jeffries: A csábítás iskolája azokat érdekelheti, akik romantikus regényeket szeretnek olvasni.

Megjelent Karen Dionne-től A bűnös nővér az Agave Könyveknél, amely egy hitchcocki hagyományokra épülő pszicho-thriller. A regény a michigani Felső-félsziget erdős területén játszódik, amely már önmagában izgalmas hangulatot kölcsönöz. Aki kíváncsi az első regényére, A lápkirály lánya akkora sikert aratott külföldön, hogy jövőre filmre is kerül, Daisy Ridley és Ben Mendelsohn főszereplésével.

Ennyi lett volna a szeptemberi visszatekintő, a múlt hónapban ezek voltak terítéken. Novemberben pedig érkezem az októberi listával. Addig is, osszátok meg velünk, hogy nektek mi volt a kedvencetek akár film, sorozat, zene vagy könyv témába illik bele. Áruljátok el nekünk, hogy milyen újdonságra leltetek rá!

Visszatekintő: augusztusi megjelenések

Hozzászólások