ezeket szerettük

Visszatekintő: februári megjelenések

Itt a februári visszatekintő, amiben arról lesz szó, hogy milyen újdonságokkal leptek meg minket a kedvenceink az év második hónapjában. Ennek a bejegyzésnek a középpontjában a sorozatos, – filmes, – zenés és könyves megjelenések lesznek.

Februári sorozatpremierek

Egy újabb spin-off van a láthatáron, amit Tim Burton rendezne a Netflixre. Ami érdekessége még, hogy az Addams Family legújabb feldolgozását hozná el nekünk, amiben Wednesday szemszögéből ismerhetnénk meg a mai világot, ugyanis ő lenne az élőszereplős sorozat főszereplője. Titeket érdekelne egy ilyen feldolgozás?

A januári visszatekintőben meséltem nektek a Fate: The Winx saga sorozatról, amiről kiderült, hogy még az évben elkészül a második évada és az már nyolc résszel várja a visszatérő rajongókat. Kaptunk hozzá egy nagyon rövid és kevésbé tartalmas kedvcsináló videót is.

Továbbá február végén elkezdődött a Superman & Lois című DC sorozat, amiben Tyler Hoechlin alakítja Clark Kent-et, azaz Supermant és Elizabeth Tulloch játsza szerelmét, Lois Lanet. A műsor története pedig a következő:

Clark és Lois fiaikkal, Jonathannal és Jordannel térnek vissza Smallville-be, ahol újra találkoznak Lana Lang-al és megismerik férjét, Kyle Cushing-ot és lányukat, Sarah-t, de idilli életük felborul, amikor az “Idegen” megjelenik.

Ráadásul még második évadot is kapott rögtön a megjelenése után. Kinek, hogy tetszik a sorozat?

Emellett egy National Geographic műsorról írtunk nektek a múlt hónapban, ki kezdte el nézni a Bűn kerskedői-t?

Februári filmes megjelenések

Filmek terén még mindig nagyon rosszul állunk, de megjelent a Szörnyella előzetese, amiben Emma Stone-t láthatjuk a szőrmemániás nő személyében. Ezen kívül a Netflix folyamatosan adagolja az újabb és újabb műveit. Így jelent meg A fiúknak, akiket valaha szerettem befejező része, ami A fiúknak – Örökkön örökké címet kapta.

Az Apple TV-n Billie Eilish életébe csöppenhetünk bele, ugyanis egy dokumentumfilm készült róla, ami a Kicsit homályos a világ címet kapta.

Ha már filmek, a januári visszatekintőben kimaradt a Malcolm & Marie című film megjelenése, ugyanis január végén debütált Zendaya és John David Washington főszereplésével.

Februári zenei megjelenések

A zenék terén is voltak jó megjelenések, egy részével egy korábbi bejegyzésünkben már találkozhattatok. Hogy februárban még milyen újdonságok jelentek meg? Kezdjük például a magyar zenei világgal, ugyanis Rico & Miss Mood duója egy találó, a 12 hónap című dallal rukkolt elő, ráadásul T. Danny is csatlakozott most hozzájuk. Mindenki úgy érezheti, hogy a 2020-as év márciusát éljük újra, ez a dal pedig pont erről a rossz időszakról szól.

Meg kell említenem még egy hasonló sztorival rendelkező zenét, amit a Hősök adtak ki, Kalitka címmel. A srácokhoz híven olykor hallhatunk egy-két trágár szót, de úgy gondolom, ebben a helyzetben kell, hogy kimondjuk mit érzünk. Nemutolsó sorban pedig Kállay Saunders új dalát szeretném veletek megosztani, ugyanis a Coming Home a DAL 2021-es évadára készült. Kállay ismét nevezett a versenyre, be is került az elődöntőbe, kíváncsian várjuk, hogy meddig menetel ezzel a gyönyörű számmal.

 

Mint fentebb írtam, egy korábbi cikkben már olvashattatok pár februári megjelenésről, például Ava Max újdonsága is felmerült, Demi Lovato újabb kollabban mutatta meg milyen tehetséges és a CNCO fiúk adtak nekünk egy kis latinos hangulatot. Mellettük még megemlíteném Zayn újabb dalait, ami ugyan nem kapott videóklipet, de a számai elképesztőek, csak úgy árad belőlük az r&b hangulat.

Még hátramaradt a kpop részleg, amiből először a február 3-án megjelent Purple Kiss dalát, a Can we talk againt tudnám mindenkinek ajánlani, a vokáljaik és persze a képi világa miatt. Aztán a másik hatalmas kedvenc CHUNG HA új zenéje volt, amiben remek műfajt képvisel a szépséges idol. A GOT7 is meglepett mindenkit, miután elhagyták kiadójukat és külön utakon folytatták, tudatták a rajongókkal, hogy a GOT7, mint banda sosem szűnik meg, csak egyéni tevékenységeikre is fordítanak mostantól időt. Szóval az Encore egy igazi meglepi dal lett. Nemutolsó sorban pedig a SHINee nevű banda akik sokak számára ismerős lehet, hiszen az egykori öt tagú banda egyik tagjának, Jonghyun tragikus halálhíre mindenkit megrázott. Azonban februárban újult erővel tértek vissza egy nagyon stílusos dallal, ami a Don’t Call Me címet kapta.

Februári könyves megjelenések

A múlt havi visszatekintőnél kimaradt a könyves részleg, de most ez pótolva lesz. A General Press Kiadónál Lucinda Riley két kötete is újból kapható, amiből az egyik a Hét nővér sorozat ötödik része, a Holdnővér, a másik pedig egy különálló történet, az Éjféli rózsa. Emellett Sarah Crossan csodaszép regénye, a Darázsfészek is kapható. A történet során egy szerető gyászát élhetjük át, akinek egyedül kell megküzdenie vele, lévén, hogy senki sem tudott a kapcsolatukról. A Kiadónál még Joanna Courtney Shakespeare királynéi című sorozatának második része is megjelent! A Tűzkirályné a Hamletből ismert zavaros lelkű Opheliát veszi gorcső alá. Végül pedig Vince Flynn és Kyle Mills regénye, a Vörös háború Moszkvába kalauzolja az olvasót. A kötet során Mitch Rapp-nak meg kell akadályoznia, hogy Oroszország és az Egyesült Államok között, ne törjön ki a háború.

Agave Könyvek

Az Agave Könyvek kiadónál két izgalmas kötet jelent meg. Az egyik a híres Philip K. Dick-től A jövő orvosa, míg a másik Marko Kloos: Frontvonalak című katonai sci-fi sorozatának ötödik része, ami a Bajtársak címet viseli.

Álomgyár

Az Álomgyárhoz is érkeztek olyan regények, amelyeket a rajongók már nagyon vártak! Kezdjük is Borsa Brown: A kezdet című kötetével, melyben egy latin-amerikai nő a főszereplő. A magára maradt lány politikai menedékjogot kap, ami miatt az USA két katonát küld érte, akik közül az egyik igen közel kerül hozzá. Emellett még érdekes lehet Karády Anna első regénye, A füredi lány. Ebben a könyvben, egy 21. századi nő, Anna életet követhetük nyomon, aki egyszer csak az 1700-as években találja magát, ahol meg kell próbálnia beilleszkedni mindaddig, amíg meg nem találja a hazafelé vezető csodát.

21. Század Kiadó

A 21. Század Kiadónál Samantha Harvey regényét, a Nyugati szél című könyvet említeném meg, amire érdemes odafigyelni. A gyönyörű megjelenésű történet a 15. században játszódik és az elbeszélője egy lelkész, aki a falujában történt halálesetnek próbál utánajárni. Végül pedig a Párizs királynője című könyv is nagy érdeklődést váltott ki az olvasókból. Pamela Binnings Ewen a híres divattervezőt egy eddig kevésbé ismert oldaláról mutatja be, ugyanis itt most nem is a divaton van a hangsúly, hanem az ikonikus márka mögötti emberen.

A múlt hónapban ezek voltak terítéken. Áprilisban pedig érkezem a márciusi visszatekintővel. Addig is, osszátok meg velünk, hogy nektek mi volt a kedvencetek a februári hónapból. Akár film, sorozat, zene vagy könyv témába illik bele, áruljátok el nekünk, hogy milyen újdonságra leltetek rá? 

Visszatekintő: januári megjelenések

Hozzászólások