Kultúra

Világhírű szerzők érkeznek a Margó Irodalmi Fesztiválra

Augusztus hetedikén osztották meg a Margó Irodalmi Fesztivál facebook oldalán, hogy idén októberben újabb világhírű szerző érkezik a rendezvényre, aki nem más, mint a Cameron Post rossz nevelése című regény szerzője, Emily M. Danforth amerikai írónő!

Az Danforth 2019. október 13-án vasárnap, a Várkert Bazárban fog dedikálni, így a rajongók a dátumot alaposan véssék a naptárba! A műből egyébként Chloë Grace Moretz főszereplésével film is készült, amely elnyerte a Sundance-nagydíjat.

Azonban nem csak Danforth fog a Margóra érkezni, mint LMBT témájú szerző. A Szólíts a neveden című könyv írója, André Aciman is részt vesz a fesztiválon, nem is akárhogy. Október 10-ére várható ugyanis a második kötet megjelenése, a Találj ​rám!, így maga a szerző fogja bemutatni a könyvet!

A Szólíts a neveden című könyvből szintén készült egy film 2017-ben, Timothée Chalamet és Armie Hammer főszereplésével.

André Aciman – Találj ​rám!

A ​világszerte nagy népszerűségnek örvendő Szólíts a neveden szerzője visszatér csodásan összetett lelkű szereplőihez, hogy évtizedekkel első találkozásuk után tovább kutassa, vajon hány különféle alakban is jelenhet meg a szerelem.

Egyetlen közelmúltbeli regény sem beszélt olyan megrendítően a szerelem természetéről, mint André Aciman lenyűgöző könyve, a Szólíts a neveden. Legelső, 2007-es megjelenésekor Stacey D’Erasmo, a New York Times kritikusa „szerelmes levélnek, vallomásnak, különlegesen gyönyörű könyvnek” nevezte. Mintegy háromnegyedmillió eladott példány után pedig megszületett a később Oscar-díjjal is jutalmazott filmváltozat, amelyben Timothée Chalamet játszotta a kamasz Eliót, Armie Hammer pedig Olivert, a fiatal doktoranduszt, akivel egymásba szeretnek.

A Megtalállak-ban először Samuellel, Elio édesapjával találkozunk: épp látogatóba utazik Firenzéből Rómába a fiához, aki időközben sikeres zongoraművész lett. Egy fiatal nővel való véletlenszerű találkozása a vonaton fenekestül felforgatja az idős Sami terveit, örökre megváltoztatva életének hátralévő részét.

Nem sokkal ezután Elio Párizsba költözik, ahol ő maga is találkozik valakivel, Oliver pedig, aki időközben családos ember és főiskolai tanár lett Amerikában, hirtelen azon kapja magát, hogy szeretne visszalátogatni Európába.

Aciman érzékeny szerző, egyetlen rejtett rezdülés, az érzelmek egyetlen árnyalatnyi változása sem kerülheti el a figyelmét, hiszen ezekből áll össze a szenvedély. A Megtalállak visszatér az egyik legnagyszerűbb kortárs szerelmi regény világába, tovább feszegetve a kérdést, elmúlhat e valaha az igazi szerelem?

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?