Lakberendezés

Vidéki stílusú lakberendezési ötletek

A rusztikus stílusú lakberendezési kellékek felhasználása igazán egyedivé varázsolja az otthonunkat. A vidékies bútoroknak hála egy igazán falusias és régies hangulatot teremthetünk a lakásunkban. Ez jól áll családi ház belső terei esetén, illetve akár egy nyaralóban is. Nem szabad azonban elfeledkezni a fürdőszobákról sem. Fürdőszobai radiátor forgalmazása kapcsán érdemes benézni a különböző online üzletekbe.

Ebben a cikkben segítünk újra tervezni az otthonodat!

Mi is az a rusztikus stílus?

A rusztikus, vintage stílus tulajdonképpen falusias, népies dolgokat takar. A lakberendezés során egyre többször alkalmaznak hasonló kiegészítőket, legyen szó a nappaliról, vagy akár a fürdőszobáról egyaránt. A dekoriációs elemek szintén sokat dobhatnak a belső tereken, így szóba jöhet egy rusztikus szőnyeg, valamilyen agyagedény, esetleg egy szép szőrme. De vajon mivel dobhatjuk fel a lakás egyes szegleteit?

Lakásdekoráció

A pasztellszínű falak, illetve a meleg árnyalatok jól illeszkednek a régies stílushoz. Vannak azonban lehetőségeink a szobafestésen is túl. Jöhetnek a kovácsoltvas kellékek, a szőrme és egyéb szőrös kiegészítők, illetve használhatunk akár bőrből készült tárgyakat is. A függönyökön és az egyéb textíliákon megjelenő csipkedíszítés, esetleg hímzés képes szolidan dobni a helyiség hangulatán.

Fürdőszoba

Természetesen nem feledkezhetünk meg a fürdőszobáról sem. Itt is fontos a vintage elemek használata, ám nem árt némi modern kiegészítőt is beszerezni. Fürdőszobai radiátor forgalmazásával számos webshop foglalkozik, ahonnan szinte bármilyen változatot vásárolhatunk. A helyiségbe jöhetnek továbbá a különböző dekorációs elemek is, mint egy régies szőnyeg, esetleg pár hasonló virágtartó. A fürdőszobába kevesen tesznek hasonló kiegészítőket, pedig túl sok időt töltünk itt ahhoz, hogy unalmas és lelombozó legyen a tér.

Rusztikus stílus a teraszon is

Ha a lakás nagy részével már végeztünk, akkor jöhet a terasz, illetve erkély is. Bátran alakítsunk ki régies balkont, hiszen itt nem lesz szükség hatalmas változtatásokra. Pár praktika segítségünkre lehet, hogy ötletes teret varázsolhassunk oda. Jöhet a raklap bútor, a régies pad, esetleg egy kovácsoltvas virágfuttató egyaránt. Csak kicsit kell kreatívnak lennünk, és már kész is a kellemes sarok, ahol olvashatunk, vagy elfogyaszthatjuk a reggeli kávénkat.

A nagyobb terek esetén szóba jöhetnek a dézsák, esetleg hordók is, de ne feledkezzünk meg a kinti fényfűzérek erejéről sem. Ezek nagyon romantikus hangulatot árasztanak magukból a legnagyobb nyári forróságban is.

Összegezve

Vidéki stílusú otthonban gondolkodsz? Akkor ez a cikk biztosan segített, hogy kicsit közelebb kerülj álmaid lakhelyéhez. Nyugodtan vigyél bele pár rusztikus elemet, amelynek hatására egy igazán egyedi lakás tulajdonosa lehetsz. Ne feledkezz meg a fürdőszobáról sem, illetve a fürdőszoba radiátorok forgalmazásával foglalkozó webshopokról sem. Erre egy nagyobb átalakítás esetén biztosan szükséged lesz.

Hozzászólások