Vérfagyasztó olvasmányötletek a kánikulába

Odakint tombol a nyár, és annyira meleg van, hogy már a lakásban sem bírja az ember. Kellene valami instant felfrissülés, valami, ami előhoz egy kis libabőrt, ráadásul még fel is dobja a napodat? Ha már forgó ventillátorral nem is tudunk, az alábbi vérfagyasztó könyvek listánkkal azért szeretnénk mi is egy kicsit hozzájárulni, hogy szerezzünk pár kellemesen borzongató órát nektek ebben a hőségben.

Ania Ahlborn – Vértestvérek

Rögtön egy olyan könyv amit nem is ajánlott sötétben vagy depressziós időben olvasni. Női horror, méghozzá a jobb fajtából. Folyamatos feszültség, elhaló sikolyok, a család sokszor fojtogató közelsége, mindez egy könyvben.

A 19 éves Michael Morrow és családja egy Isten háta mögötti vidéken él az Appalache-hegységben. Csak néhanapján járnak be a legközelebbi városba, így nem  keltenek gyanút. Ezért nem is kerülnek képbe, mikor egyszer-egyszer eltűnik egy fiatal lány. Pedig elég lenne csak felásni a környéküket, máris rengeteg rejtélyre fény derülne. Michael munkája a takarítás, ám nem mondhatni, hogy örömét lelné benne. Egy nap megismerkedik a városban Alice-szel, aki még inkább megerősíti benne a vágyat, hogy végre megpróbáljon normális életet élni és elmenekülni múltja és eddigi tettei elől. Azonban a családja nem engedi, hogy elfelejtse hol a helye.

 

Michelle Hodkin – Mara Dyer eszmélése

Egy olyan kötet, ami rendszeres olvasóink számára már ismerős lehet, annyit áradoztunk róla korábban. Az ömlengés egy részéhez persze hozzátartozott a gyönyörű borító iránti elragadtatottság, viszont szerencsére itt a beltartalom is legalább annyira figyelemre méltó. Hátborzongató, rejtélyes thriller a javából, amit érdemes akkor olvasni, ha az ember egy kis libabőrre vágyik.

Mara Dyer azt gondolja élete már nem is lehet furcsább, miután egy kórházban tér magához és nem emlékszik semmire a korábban történtekből. Aztán rövidesen kiderül, hogy igenis lehet. Az a baleset ugyanis, ami megölte a barátait és egyedül őt hagyta életben közel sem a véletlen műve volt. Mara élete gyökeresen megváltozik a történtek után, új iskolába kerül, sok új emberrel megismerkedik, ám az ilyenkor hétköznapi dolgok egyre furábbak lesznek. A lányt egyre erősödő fájdalmak és látomások kínozzák és rövidesen vele együtt már mi sem tudjuk  mi az álom és mi a valóság.

 

Ludányi Bettina – Az egyetlen menedék

Egy nemrégiben olvasott könyv, ami azóta sem hagy nyugodni minket. A lista készítésénél is az elsők között volt, ami beugrott. Nem véletlenül. Egy izgalmas lélektani thriller, erős női főhőssel, ráadásul magyar szerző tollából!

A történet főhőse Anabelle Wilson, akinek élete látszólag tőkéletesen egyenesben van: karrierje meredeken ível felfelé és olyan barátai vannak, akikre mindig számíthat. Aztán egy éjszaka támadás éri, ami után az egész élete megváltozik. A támadó ráadásul el is menekül és nem tudni mikor és hol csap le újra. Anabelle élete így megtelik rettegéssel és kétszer is meggondolja ki valójában a barátja és ki az ellensége.

 

Agatha Christie – Tíz kicsi néger

Mert van, amikor jobb visszanyúlni kicsit a klasszikusokhoz, ha egy kis borzongásra vágyunk. Az mondjuk igaz, hogy ez nem igazán a mai rohanós gyors lefolyású történetek kedvelőinek kedvez, de érdemes egy kicsit a sztorihoz lassulnunk, mert ha ezt megtesszük, akkor igazi izgalmakban lehet részünk. A történet tíz, egymás számára teljesen ismeretlen emberről szól, akik mind meghívást kapnak a Néger-szigetre egy Pazar villába. A villa egy magányos, a világtól elvágott szigeten áll, a tulajdonos pedig nincsen sehol. A meghívottak illetve a személyzet szerepét betöltő házaspár egyedül marad a szigeten. Rövidesen azonban kiderül, hogy nem véletlenül kerültek ide: mindegyikük múltjában van valami, amit szeretne örökre eltemetni. Ám ennyi ember között, egy ilyen kis helyen semmi sem maradhat sokáig titokban…

 

Reméljük sikerült meghoznunk a kedveteket valamelyik könyv elolvasásához! Ha igen, vagy ha már esetleg korábban olvastátok valamelyiket, írjátok meg nekünk kommentben!

 

Olvasmányötletek a nyár végére

Hozzászólások