Média

Vélemény az Annabelle Comes Home c. filmről

Június 27-én érkezett a mozikba a legújabb Annabelle rész, amely a harmadik a franchiseben és hetedik a Démonok között univerzumban. Már írtunk a film igaz történetéről most pedig erről szeretném megosztani a véleményem.

Először is be kell vallanom, hogy az előzetes csalódás volt számomra, mert szerettem volna, ha végre az eredeti sztorit forgatják le, de ismét kaptunk egy teljesen más történetszálat. Viszont, mivel én nagy horrorrajongó vagyok így mégis megnéztem a moziban az Annabelle Comes Home-t, aminek a rendezője most az újonc Gary Dauberman volt.

A történet Ed és Lorraine Worren házában játszódik, bár a házaspárt sajnos nem sokáig látjuk. Mindenki tudja, hogy ők ketten lennének az egész sztorinak a mozgatórugói, de a készítők mégis mellőzték karaktereiket, bár mentségükre szóljon, legalább a lakásukat és az elzárt szellemekkel teli szobát nem hagyták ki. Ez menthette meg a harmadik részt.

Ugyanis a film egy évvel azután folytatódik, miután Ed (Patrick Wilson) és Lorraine (Vera Farmiga) elhozzák a babát attól a családtól, akit épp rémisztgetett, majd bezárják egy kalitkába. A házaspár elutazik ezért bébiszitterjükre, Mary Ellen-re (Madison Iseman) hagyják lányukat, Judy-t (Mckenna Grace). Azonban Mary rámenős barátnője, Daniela (Katie Sarife) amint megtudja, hogy a démonvadászok lakásában dolgozik a lány, csatlakozni akar hozzá. A bébiszitter hiába tiltakozik, Daniela betolakszik a házba. Eleinte azt hinné az ember, hogy csak kíváncsi és majd ráfázik, és tulajdonképpen így is van, viszont mégis lesz egy nyomósabb ok, amiért ennyire ragaszkodott a házhoz.

Ez eddig mind szép és jó, hiszen kell a felvezetés a filmekhez, azonban amikor egy óráig semmi nem történik, csak bemutatják a szereplőket, néhol próbálják viccesre fogni a sztorit (Dákós Bob?! Komoly?) és a kislány szülinapi buliját tervezik azon aggódva, hogy egyáltalán elmegy-e valaki arra a zsúrra, kicsit megkérdőjelezi a horrorrajongót, hogy valóban azt a műfaj látja, amit szeret, vagy vígjátékra ült be?!

Azonban az utolsó negyven perc tényleg brutálisan jóra sikeredett. Ed és Lorraine elzárt pincéjében található valamennyi szellem kiszabadul, hála Danielának és kezdetét veszi a horror része a filmnek. Csak kapkodtuk a fejünket barátnőmmel, hogy épp melyik démon, mit fog tenni, mikor jelenik meg és mi a valóság, vagy épp mi nem az. Nagyon tetszett az is, hogy nem csak Annabelle volt terítéken, hanem a többi szellem is szerepet kapott. Bár mindent a baba irányított, valószínűleg azért, mert így előkészíthették a terepet a következő spin-offnak (mint pl. A gyászoló asszony átka, vagy Az apáca). Az is egy plusz pont a filmnek, hogy az eredeti rongybabát is láthattuk egy röpke pillanatig és először jelenítették meg a baba igaz alakját, Annabelle „Bee” Mullins-t, akit Samara Lee alakított.

Sajnos a film vége számunkra ismét lapos lett és kiszámítható. Ed és Lorraine visszatér a nyaralásukból, megtudják, hogy mi történt, amíg távol voltak, örülnek annak, hogy mindenki épségben megúszta, majd megtartják lányuk zsúrját, amire mindenki “nagy meglepetésére” elmennek a lány barátai és természetesen Mary, Daniela és “Dákós Bob” is megjelenik. Egy horrorfilmben nem mindig jó a happy end, de így legalább biztosak lehetünk abban, hogy a következő rész is hamarosan befut, legyen az egy újabb franchise vagy annak egy mellék sorozata.

Kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz a következő lépése a The Conjuring stábjának. Ti láttátok már a filmet? Mi a véleményetek róla és melyik lényről készült spin-offnak örülnétek a legjobban?

Hozzászólások