Könyvek

Végre hozzánk is megérkezett Neal Shusterman nagy sikerű regénye!

Az Neal Shusterman Kaszás című ifjúsági disztópikus regénye pár évvel ezelőtt nagyon nagy sikernek örvendett a külföldi olvasók körében. Ekkor azonban még egy magyar kiadó sem csapott le rá. A Lampion Könyvek azonban pár héttel ezelőtt bejelentette, hogy elhozza nekünk, azóta pedig már meg is jelent!

A könyv egy látszólag tökéletes jövőben játszódik, ahol megszűnt a háború, az éhezés és a betegségek. Mindezek után már a halál se számít túl nagy dolognak; mindenki megválaszthatja magának meddig szeretne élni. Azonban mivel ez rövid időn belül túlnépesedéshez vezetne, léteznek úgynevezett Kaszások, akiknek az a feladata, hogy véletlenszerűen kiválasztott emberek életét „gyűjtsék be” és ezzel szabályozzák a népesedést.

Történetünk két főszereplője, Citra és Rowan amolyan „kaszás-tanoncok”, bár egyikük sem vágyik igazán erre a szerepre. Ám nem tehetnek semmit, hiszen az egyik igen nagy tiszteletű Kaszás, Faraday közülük akarja kiválasztani az inasát. Emiatt a fiúnak és a lánynak egy megterhelő képzésen kell részt vennie, mind fizikai, mind mentális szempontból. A legrosszabb pedig még csak ezután következik; ahhoz, hogy valamelyikükből Kaszás legyen elsőként be kell gyűjtenie a másik lelkét. Elindul tehát a verseny, melynek csak egyetlen túlélője lehet.

De megéri mindez egyáltalán? Mi alapján dönthetik el a Kaszások, hogy az emberek közül ki méltó az életre és ki nem? Vajon melyik fiatal fog végül győzedelmeskedni? Mindez kiderül Neal Shusterman Kaszás című regényéből, mely a Kaszások kora sorozat első része.

A regény tehát nagyon izgalmasnak és komoly morális problémákat boncolgató írásnak tűnik, amelyet mindenképpen megéri elolvasni.

Neal Shusterman – Kaszás (Kaszások kora 1.)

Egy ​tökéletes világban nincs mitől félni. Vagy mégis?
Sodró és gondolatébresztő regény Neal Shustermantól, a New York Times bestsellerszerzőjétől.

A nem túl távoli jövőben megszűnt az éhezés, a betegség, a háború és a szenvedés. Az emberiség mindezt maga mögött hagyta, sőt a halál felett is győzelmet aratott, és az emberek újra meg újra megválaszthatják saját életkorukat. De a népesség száma mégsem növekedhet a végtelenségig, ezért a hivatásos kaszásoknak időnként kötelességük véletlenszerűen „begyűjteni” az embereket.
Nagytiszteletű Faraday kaszás egy tizenhat éves lányt és fiút választ maga mellé inasnak, habár sem Citra, sem Rowan nem vágyik erre a szerepre. A két fiatalnak nemcsak a mesterség fortélyait és a legkülönfélébb harcművészeteket kell elsajátítania, hanem legalább ennyire fontos, hogy megértsék ennek a különleges hivatásnak a fontosságát és a vele járó erkölcsi dilemmákat.
Kaszás azonban csak az egyikükből lehet, és a kiválasztott első feladata épp a vesztes begyűjtése lesz.

A Kaszások kora-trilógia első része.

Már több mint húsz országban megjelent!

Ti tervezitek elolvasni ezt a kötetet? Olvastátok már? Ha igen, hogy tetszett? Írjátok meg nekünk kommentben!

Hozzászólások