Sorozatok

Újra összeálltak az Angel sztárjai

A 2000-es évek egyik legnézettebb sorozata kétségkívül a Buffy, a vámpírok réme volt, ami mind Amerikában, mind idehaza hatalmas sikernek örvendett. A Sarah Michelle Gellar által alakított Buffy Summers mellett központi karakter volt a szériában Angel, a lélekkel rendelkező vámpír is, akit David Boreanaz keltett életre. Bár Angelt csak visszatérő szereplőként láthattuk, a nézők hamar megkedvelték, így 1999-ben a karakter saját sorozatot kapott.

Közel húsz évvel ezelőtt rajtolt el az Angel legelső epizódja, és ennek alkalmából az Entertaiment Weekly újra összehozta az egykori színészgárdát egy közös fotózás és egy interjú erejéig. Joss Whedon, a széria megalkotója is sok kulisszatitkot árult el.

Buffynak van egy csodálatos célja, harcol a gonosszal, de mégis el akar menni az iskolai bálra, a legjobb ruhában. Angel sötétebb, és sokkal bonyolultabb karakter.

Ahogy az Joss Whedon nyilatkozatában is olvasható, Buffy a vámpírvadászat ellenére egy teljesen hétköznapi amerikai diáklány, így a komor történetvezetés  – bármennyire is szerették volna a készítők – az ő sorozatában nem állta meg a helyét. A spin-off széria esetében azonban már nem kellett emiatt aggódniuk, hiszen Angel karaktere lehetővé tette számukra, hogy sokkal sötétebb oldalról közelítsék meg a vámpírok világát. Joss szerint ez olyannyira sikerült nekik, hogy az akkor még The WB néven futó csatorna teljesen kiakadt az első két rész forgatókönyvét olvasva.

 Teljesen kiborultak és igazuk volt. Annyira sötétre akartuk a történetet, hogy végül egy kicsit túllőttünk a célon.

Ugyanakkor a Buffyból nem Boreanaz karaktere volt az egyetlen, aki feltűnt a spin-off sorozatban. A Charisma Carpenter által megformált Cordelia Chase szintén csatlakozott a szériához, ugyanis a készítők vele szerették volna egyensúlyozni azt a sok komorságot, ami az egész történetet átjárta. A színésznő karaktere így jobban előtérbe kerülhetett, amire a Buffyban mellékszereplőként nem igazán volt lehetősége. Hozzájuk új arcként csatlakozott Glenn Quinn, aki egy Doyle nevezetű démont alakított. Ő ugyanakkor nem sokáig maradt a Buffyból megismert párossal, ugyanis kilenc epizód után kiírták a sorozatból. A helyére egy ismerős karakter érkezett, Wesley, akit Alexis Denisof korábban már többször életre keltett a Buffyban.

A trió rövid időn belül újabb két taggal bővült.J. August Richards és Amy Acker szintén csatlakozott a színészek gárdájához, és mindketten meghatározó alakjai lettek a szériának.

Bár az egykori színészek közül a legtöbben még most is a szakmában vannak, kétség sem fér hozzá, a sorozattal David Boreanaz kaszált a legnagyobbat. Az Angelben lehetősége adódott főszereplőként bemutatkozni, ami pedig olyannyira jól sült el, hogy napjainkra az egyik legismertebb sorozatszínésszé vált. Az Angel befejezése után nem sokkal megkapta Seeley Booth szerepét a Dr. Csontban, amivel szintén nagy sikereket ért el. Jelenleg a Seal Team sorozatban láthatjuk, ugyancsak központi karakterként.

Az Angel öt évadot élt meg, az utolsó epizód 2004 májusában került leadásra. Sokan reménykedtek abban, hogy esélyt kapnak egy újabb szezonra, de sajnos a csatorna nem rendelte be újra. Mindezek ellenére, mind a mai napig az egyik legmeghatározóbb vámpírszéria, amiért most is rengetegen rajonganak. Ti láttátok a sorozatot? 

Hozzászólások