Könyvek

Újabb Shannon Chakraborty regény érkezik!

Az Agave Könyvek Kiadó még a 2010-es évek végén hozta el nekünk az írónő Dévábád című, arab mitológiai elemekkel dolgozó trilógiáját, ami a magyar olvasói körökben is nagy sikert aratott. Ennek köszönhető, hogy pár napja bejelentették, érkezik náluk legújabb regénye, az Amína asz-Sziráfi kalandjai!

Főszereplőnk, Amína asz-Sziráfi az Indiai-óceán hírhedt kalózkapitánya, aki számos kaland és ármánykodás után visszavonultan él a családjával anyaként.

Egy nap azonban kap egy nagyon kecsegtető munkaajánlatot; egy eltűnt lányt kell felkutatnia legénységével és ha sikerrel jár, akkora vagyonra tehet szert, amivel neki és a családjának soha többé nem lesz gondja a pénzre. Ám ahogy egyre jobban belemerülnek a nyomozásba, rövidesen kiderül, hogy kicsit sem véletlen, hogy a lánynak nyoma veszett, a mélyben pedig sokkal nagyobb titkok lappanganak annál, mint amit korábban gondoltak volna.

Az Amína asz-Sziráfi kalandjai egy tengeren játszódó, kalandos kalóz-fantasytörténet, melyben találkozhatunk ősi ereklyékkel, évezredeken átívelő rejtélyekkel és egy vakmerő nővel, akinek az a célja, hogy saját maga írja meg a legendáját.

Várható megjelenési idő: 2024. június 11.

A kötet 2024. május 15-től válik előrendelhetővé a kiadó webshopjában!

Shannon Chakraborty – Amína asz-Sziráfi kalandjai

Amína ​asz-Sziráfi az Indiai-óceán hírhedt kalózaként túlélt ármánykodó zsiványokat, bosszúszomjas kalmárhercegeket, számos férjet és még egy démont is, hogy most visszavonultan élhessen anyaként a családjával, mentesen mindentől, aminek akár a leghalványabb köze lehet a természetfölöttihez.

Amikor azonban egy olyan munkát ajánlanak neki, melyre egyetlen rabló sem mondhat nemet, Amína lelkesen tér vissza egykori életéhez régi legénységével. Egy eltűnt lányt kell megtalálniuk, cserébe pedig akkora gazdagságra tehet szert, hogy egyszer s mindenkorra biztosíthatja vele családja jövőjét. Ám minél mélyebbre ássa magát, annál világosabban látszik, hogy jóval több van ebben a munkában és a lány eltűnése mögött, mint amennyit elárultak neki.

Shannon Chakraborty, a Dévábád-trilógia szerzője tengereken játszódó, varázslatokkal és veszedelmekkel teli új regényében kalózokról és bűbájosokról, titkos és tiltott ereklyékről és ősi rejtélyekről szóló történetet mesél el, amelyben egy nő eltökélt célja, hogy megragadja az utolsó lehetőséget a dicsőségre… és saját maga írja meg a legendáját.

Kibeszélő: Gréger Csaba – Epica | Első fejezet

Hozzászólások