Könyvek

Újabb Richard Osman regény érkezik magyarul!

Az író már legelső A csütörtöki nyomozóklub című regényével is az eladási listákat döntögette és számos díjjal illették. Újabb könyvében, melynek címe A férfi, aki kétszer halt meg tovább folytatja előző történetét és visszatér ismerős nyugdíjas nyomozóihoz.

A történet szerint Elizabeth egy régi kollégájától kap levelet, melyből kiderül, hogy a férfi veszélyben van. A nő segítségét kéri, ugyanis olyan ügybe keveredett, amiben egy egész gyémántrablás és egy bosszúszomjas maffiafőnök is szerepel.

A halottak száma egyre nő, Elizabeth pedig kénytelen lesz újra összehívni a csütörtöki nyomozóklubot. Ezúttal azonban olyan ellenféllel állnak szemben, aki nem habozik bárkit eltenni láb alól, aki közé és a gyémántjai közé áll. Minél hamarabb kézre kell tehát keríteniük a gyilkost, mielőtt még ő találja meg őket.

A történet leírás alapján nagyon izgalmasnak ígérkezik és ismerve Osman stílusát fordulatokból és a komoly téma ellenére humoros elszólásokból ezúttal sem lesz majd hiány!

Várható megjelenési időpont: 2021. november 16.

Richard Osman- A férfi, aki kétszer halt meg

A következő csütörtökön újra együtt a nyomozóklub.

Elizabeth levelet kapott egy régi kollégájától, aki fontos szereplő volt a nő életében. A férfi most a segítségét kéri egy olyan üggyel kapcsolatban, amelyben ellopott gyémántok és egy rettegett maffiafőnök is szerepel, és ami miatt veszélyben forog az élete.

Miközben egyre nő a halottak száma, Elizabeth csatasorba állítja Joyce-t, Ibrahimot és Ront a kíméletlen gyilkos utáni hajszában. És ha még a gyémántokat is megtalálnák, az lenne csak az igazi ráadás.

Ezúttal azonban egy olyan ellenséggel néznek szembe, akinek nem jelentene különösebb gondot eltenni négy öregembert az útból. Vajon képes lesz a csütörtöki nyomozóklub elkapni a gyilkost, mielőtt ő kapná el Elizabethéket?

 

Hozzászólások