Könyvek

Újabb kötet érkezik a Nebula- és Hugo-díjas írótól

2023-ban jelent meg Robert Lanza és Nancy Kress nagysikerű sci-fi regénye A megfigyelő, melyet idén a Metropolis Media jóvoltából magyar nyelven is olvashatunk.

A kötet nemcsak azért izgalmas, mert nagyszerűen keverednek benne a thriller, sci-fi és a tudományos elemek, hanem azért is, mert Robert Lanza őssejtkutató biológus, ami miatt elképesztően hitelesen tudja átadni könyvében a szakmájához kapcsolódó egyes elméleteket, meglátásokat.

Robert Lanza & Nancy Kress – A megfigyelő

Mi van akkor, ha tényleg igaz a kvantumelmélet egyik feltevése, miszerint a tudatunk hozza létre az észlelt világunkat? Mi lenne, ha módosíthatnánk a bioprocesszorainkat, hogy megváltoztassuk az észlelésért felelős algoritmusokat, ezáltal beléphetnénk más „valóságokba”?

Dr. Caroline Soames-Watkins élete több szinten is válságba kerül, ezért hajlandó megfontolni dédnagybátyja, a Nobel-díjas tudós, Samuel Watkins rejtélyes javaslatát, és munkát vállal egy kajmán-szigeteki, különleges kutatóintézetben. A létesítményben egy olyan technológia kifejlesztésén dolgoznak, mellyel megismerhető lehet a tudat valódi természete, más valóságok, és esetleg a halál utáni élet.

Robert Lanza őssejtkutató biológus, aki a Time magazin szerint a világ 100 legbefolyásosabb embere közé tartozik, összefogott a Nebula- és Hugo-díjas íróval, Nancy Kress-szel, és egy megdöbbentő regényt alkottak. A megfigyelő elképesztő utazásra hív az elme mélyére, a tudomány határaira, és gyökeresen új megvilágításba helyezi mindazt, amit az életről és a képzelet erejéről tudtunk.

Karen Swan – Éjfélkor a hóban

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?