Könyvek

Újabb George R. R. Martin regény érkezik magyarul!

Ha igazak a hírek George R. R. Martin már nagy erőkkel dolgozik az új Trónok harca köteten is, azonban a régóta várt könyv előtt nemsokára olvashatunk tőle egy másik regényt is az Agave Könyvek jóvoltából, amely a Tuf utazásai címet viseli.

A hírt a kiadó pár napja jelentette be Facebook-oldalán. Az Éjvadászokhoz hasonlóan az új kötet műfaját tekintve sci-fi, a könyv pedig egy prológust és hét, egymással lazábban összekapcsolódó történetet tartalmaz majd, illetve több mint harminc színes illusztrációt is Janet Aulisiótól.

A kiadás várhatóan keménytáblás lesz és hamarosan előrendelhetővé is válik az Agave Könyvek honlapján, megjelenése pedig várhatóan  2021. április 13-ára várható.

George R. R. Martin – Tuf utazásai

Jóval ​azelőtt, hogy a Trónok harca nemzetközi sikerré vált, George R. R. Martin a kozmoszt mutatta be hű olvasóinak. A Tuf utazásai a bohókás és megnyerő Haviland Tuf, az akaratlan hős története, aki bolygóról bolygóra járva igyekszik helyesen cselekedni.

Haviland Tuf egy tisztes űrkalmár, ráadásul nagy macskarajongó. Hogyan történhetett meg, hogy a világegyetem legalantasabb gonosztevőit megelőzve büszke tulajdonosává vált a Föld legendás Ökomérnöki Alakulata legutolsó maghajójának? Tulajdonképpen nem is fontos, az viszont annál inkább, hogy jó kezekbe került az emberi űr legveszélyesebb fegyvere. Olyan kezekbe, melyek immár ezernyi leírhatatlan lény sejtanyaga felett uralkodnak.

Tuf ezen egyedi felszereléssel lát neki, hogy megoldja a távoli világokat kolonizáló emberek miatt támadt problémákat: ellenséges szörnyek megszállását, párosodásfüggő népességet, egy diktátort, aki kórságok terjesztésével érvényesíti az akaratát… E martalócokkal teli univerzumban a gyarmatosítókat minden esetben csupán Tuf leleményessége és híres becsülete választja el a katasztrófától.

A kötet tartalmazza Janet Aulisio nyolc eredeti és huszonnyolc vadonatúj illusztrációját is.

Várjátok már ezt a George R. R. Martin kötetet? Tervezitek esetleg beszerezni? Írjátok meg nekünk kommentben!

Hozzászólások