Könyvek

Újabb fantasy kötet érkezik novemberben!

A külföldön nagy sikereket elért és sokakat megnyert Mexikóban játszódó, történelmi-fantasy regény előrendelhetővé vált a Főnix Astra webshopjában! 

A leginkább történelmi fantasy-ként definiált Silvia Moreno-Garcia könyv a Jádeisten, árnyisten az 1920-as évek Mexikójában játszódik. Főszereplőnk Casiopea, a félvér lány inkább csak megtűrt, mint szeretett vendégként tengeti napjait zsarnoki nagyapja házában, Uukumilban. Egy nap azonban kíváncsiságtól hajtva kinyit egy ősrégi ládát és onnantól kezdve megváltozik az élete.

A láda ugyanis az alvilág urának, Hun-Kamé-nek a csontjait rejti, akit évszázadokkal korábban letaszítottak trónjáról. Az istenségnek egyetlen célja van: bosszút állni áruló öccsén és visszaszerezni birodalmát. Ehhez viszont okvetlenül szüksége van Casiopea-ra, ugyanis a láda kinyitásakor láthatatlan kötelék fűződött közéjük. Így hát a lány és az istenség együtt elindul az alvilág felé. Útjuk során számtalan veszéllyel és mitikus szörnnyel kell közösen szembenézniük és az is kérdéses, hogy egyáltalán eljutnak-e a céljukig.

A regényt a Főnix Astra hozza el nekünk, megtartva a csodálatosan kifejező, eredeti borítót, mely már színeiben megidézi Mexikót, a két oldalt látható szimbólumok pedig már magára a történetre utalnak.

Silvia Moreno-Garcia regényében egyszerre elevenedik meg előttünk a mexikói történelem és a fantasy regények izgalma, ráadásul a kötet a Főnix Astra oldalán 30%-os kedvezménnyel már elő is rendelhető! A hivatalos megjelenés pedig már november 13-ra várható.

Nagyon ígéretesnek tűnik a regény, így mi már nagyon várjuk, hogy minél előbb a kezünkbe kaphassuk és olvashassuk!

Silvia Moreno-Gracia – Jádeisten, Árnyisten

Egy eldugott kis mexikói településen, egy gazdag ember házában az alvilág urának csontjai rejtőznek. Az istenség egykor árulás áldozata lett, lefejezték, maradványait pedig egy ládába zárták, hogy ott raboskodjon az idők végezetéig. Ám a ládák sorsa, hogy előbb-utóbb kinyitják őket.

Mexikó az 1920-as évek végén: a világba betör a modernitás. Új divatok kapnak lábra, lendületes zene szól, az utcákon automobilok dübörögnek, a szesztilalom hatására virágzanak a határ menti városok kocsmái és szerencsebarlangjai. Ez a pezsgő élet azonban csupán vágyálom a fiatal, félvér lány, Casiopea számára, aki megtűrt rokonként tengődik zsarnoki nagyapja házában, Uukumilban, ahol mintha megállt volna az idő. Amikor aztán egy nap kíváncsiságtól hajtva belekukkant az öreg féltve őrzött ládájába, sorsa megmásíthatatlan fordulatot vesz.

Casiopea előtt testet ölt Hun-Kamé, Xibalba trónfosztott ura. Az istenséget egyetlen cél hajtja: vissza akarja szerezni a birodalmát, hogy bosszút álljon áruló öccsén. Ehhez szüksége van a lány közreműködésére, mivel a feltámadásakor elszakíthatatlan kötelék jött létre kettejük között. Így hát Casiopea elindul Hun-Kaméval élete első, hatalmas kalandjára, amelynek során szembe kell néznie a maja mítoszok csaknem elfeledett, de nagyon is valóságos szörnyetegeivel – és lehet, hogy az út a halálba vezet…

Ti tervezitek elolvasni a könyvet? Esetleg már elő is rendeltétek? Írjátok meg nekünk kommentben!

Hozzászólások