Könyvek

Új Philip K. Dick kötet érkezik az Agave Kiadónál!

Az Agave Könyvek a múlt héten kezdte el bejelenteni idei megjelenéseit, amik között utánnyomások és új kötetek is megtalálhatóak lesznek. Ezek közül az egyik a sci-fi rajongóknak okozhatott nagy örömet, ugyanis várhatóan már január második felében érkezik a kiadónál Philip K. Dick könyve, melynek címe A ganümédeszi hatalomátvétel!

A történet szerint a harmadik világháborúnak vége, a Föld pedig a végletekig kihasznált, legyengült állapotban van. A harcok befejezése után nem sokkal ráadásul megjelent nálunk egy idegen faj, a korábban a Ganümédeszen élő féregszerű lények, akik ugyan elfoglalták a bolygót, ám úgy tűnik mégsem tudják olyan könnyen megőrizni itt a hatalmukat, mint amire számítottak.

A hatalmon lévő ganümédesziek végzetes erejű lépésekre szánják el magukat, ám egy dologgal nem számolnak: maradtak még a bolygón olyan emberi lények, akik készek bármit megtenni vagy feláldozni, hogy mások megmeneküljenek.

A kötet, melyet Philip K. Dick gyerekkori barátjával Ray Nelson-nal közösen írt, hamarosan elérhetővé válik itthon is. A regény már elő is rendelhető a kiadótól kedvezményes áron.

Várható megjelenési dátum: 2023. január 24.

Philip K. Dick, Ray Nelson: A ganümédeszi hatalomátvétel

A Földet legyengítették a harmadik világháború veszteségei. Nem sokkal később jelentek meg a Ganümédeszt lakó, féregszerű telepatikus lények, és foglalták el könnyedén a bolygót, ám hamarosan rájöttek, hogy nem olyan könnyű megőrizni a hatalmukat, mint hitték.

Nem sikerült ugyanis teljesen felszámolni a földlakók ellenállását, és az emberek számtalan, előre nem látható problémát okoznak. Például egy csapat gerilla megtalálja a harmadik világháborúban elrejtett fegyvereket, melyek félelmetes erejük miatt nem kerültek bevetésre akkor, ám az idegen megszállókat illetően már senkinek nincsenek erkölcsi aggályai.

A ganümédesziek elszánják magukat a végső megoldásra, azonban nem számolnak az olyan egyéniségekkel, mint Percy X gerillavezér, dr. Balkani pszichiáter és Joan Hiashi televíziós személyiség.

Philip K. Dick és gyerekkori barátja, Ray Nelson közös regénye idegen inváziós történet, ugyanakkor a hatalom és az egyén viszonyának plasztikus és ma is aktuális vizsgálata.

Hozzászólások