Könyvek

Új köntösben érkezik az Anne!

Lucy Maud Montgomery világhírű regénysorozat már számos kiadásban megjelent nemcsak itthon, de a világ minden táján is. Nemrégiben a Manó Könyvek bejelentette, hogy újabb kiadásban, hozzáértő fordítással elhozzák nekünk az első kötetet, mely az Anne a Zöld Oromból címet kapja.

A történetet valószínűleg nem sok mindenkinek kell bemutatni, de itt egy rövid összefoglaló.

Az először 115 évvel ezelőtt megjelent könyv egy árva kislány történetén keresztül mutatja be nekünk a Prince Edward szigeti Avonlea-i közösség mindennapjait és életét. Egy helyi idősödő testvérpár, Marilla Cuthbert és Matthew Cuthbert úgy dönt, hogy örökbe fogad egy fiatal fiút, hogy segítségükre legyen a ház körüli teendőkben és a mezőgazdasági munkákban. Ám egy különös félreértés okán, a fiú helyett egy vörös, szeplős kislány, Anne Shirley érkezik hozzájuk.

A testvérpár először megdöbben, ám rövidesen megkedvelik őt és úgy döntenek, hogy nem küldik el. Anne pedig színt visz a korábban szürke mindennapjaikba. Az iskolában hamar összebarátkozik Diana Barryvel, valamint egy vetélytársat is szerez, Gilbert Blythe személyében, aki egy alkalmat sem hagyna ki arra, hogy csúfolja a lányt.

Az életrajzi ihletésű sorozatot, világszerte több millióan olvasták és több filmfeldolgozás is készült már belőle. A Manó Könyvek egyelőre csak az első kötetet adja ki új kiadásban, azonban később talán az egész sorozatot megjelentetik.

Az Anne a Zöld Oromból már elő is rendelhető a Líra oldalán!

Várható megjelenési idő: 2023. október 16.

Lucy Maud Montgomery – Anne a Zöld Oromból

Lucy ​Maud Montgomery Anne a Zöld Oromból című örökzöld gyerekirodalmi klasszikusa 115 éve jelent meg először. Egy árva kislány történetén keresztül mesél a Prince Edward szigeten, Avonlea-ban élő közösség mindennapjairól. Az itt élő idősödő testvérpár, Marilla Cuthbert és Matthew Cuthbert úgy döntenek, örökbe fogadnak egy fiút, hogy a segítségükre legyen a farm körül, ám egy félreértés miatt az árvaház egy Anne Shirley nevű kislányt küld. Cuthberték először megdöbbenek a tévedés miatt, de néhány nap után megkedvelik az élénk fantáziájú, eleven Anne-t. A kislány hamar összebarátkozik a helyi iskolában Diana Barryvel, vetélytársa lesz osztálytársának, Gilbert Blythe-nek, aki folyton csúfolja vörös haja miatt, és összetűzésbe kerül a barátságtalan Pye nővérekkel. A könnyes-nevetős történetet, amelyet a szerző saját élményeiből írt, milliók olvasták, és a könyvekből készült filmsorozat világszerte ismert lett.
Lucy Maud Montgomery Anne Shirley-sorozatának első része csoda szép kiadásban, a szerző emlékét ápoló Montgomery Alapítvány hozzájárulásával és Morcsányi Júlia új, értő fordításában jelenik meg.

Hozzászólások