Utazás

Túlélési tippek autós nyaraláshoz

Az egy éve tartó folyamatos otthonlétnek köszönhetően, egyre többen vágynak a szabadba, vagy legalább egy kirándulásra. Hamarosan itt a nyár, így biztosak lehetünk benne, hogy az egész ország útnak indul majd, amely hatással lehet a forgalomra és a zsúfoltságra egyaránt. Van pár dolog, amire érdemes odafigyelni, amennyiben kocsival megyünk nyaralni. Ebben a cikkben segítségedre lehetünk!

Biztosítás kötése

Az első és legfontosabb, hogy az Európai Egészségügyi Kártya mellett, hogy rendelkezzünk valamilyen utasbiztosítással. Ennek adatait mindenképpen osszuk meg valakivel az útitársakon kívül is, hogy biztonságban érezhessük magunkat, ha probléma merülne fel.

Térképek lementése, powerbank feltöltése

Ha nem szeretnénk, hogy meglepetés érjen bennünket, mindenképpen mentsük le, vagy akár nyomtassuk ki előre az adott útvonal térképét. Az offline változatok is remek megoldások lehetnek, hiszen nem biztos, hogy mindenhol lesz internet, esetleg gyorsan merül a telefon, így már nincs lehetőség a weben keresztül böngészni. Jelöljük be azokat a helyeket, amelyeket biztosan tudunk, hogy merre vannak, illetve azokat is, ahova mindenképpen ki szeretnénk térni az út során.

Ahhoz, hogy a telefon is jól bírja, vigyünk magunkkal powerbankot, amelyet mindenképpen töltsünk fel jó előre. Ez garantálja, hogy ne kelljen aggódnunk a mobil energiája miatt.

Asus laptop autós töltő

A legfontosabb, hogy egy hosszabb út esetében mindig legyen energiatartalékunk. Szóba jöhetnek a külső akkumulátorok is, de jó szolgálatot tehet egy Asus laptop autós töltő is. Ezt a kocsiba bedugva már használhatjuk is. A terméknek köszönhetően, akár egész napos utazások alkalmával is tudunk egy kicsit dolgozni, sorozatot nézni, vagy meglesni valamit az interneten.

A kocsi szervizeltetése

Bár már mindent bepakoltunk, elfeledkeztünk azonban arról, hogy a kocsi esetében is szükség lesz biztonságra. Érdemes pár nappal a nagy utazás előtt elvinni az autót egy szervizbe, hogy leellenőriztessünk mindent. Nagyon nem mindegy, hogy egy több ezer kilométeres út esetében mennyire megbízható az adott jármű. Azonban, ha mégis út közben romlana el a járgány, akkor is legyen egy B terv, egy telefonszám, amelyet azonnal felhívhatunk, ha gond adódna. Egy előre megtervezett utazás esetében sokkal kevesebb a stressz és több a kikapcsolódásra szánt idő.

Összegezve

Autóval indulnál útnak a nyáron? Alig várod, hogy végre kimozdulhass otthonról a bezártság után? Az utazás előtt azonban van pár dolog, amelyre mindenképpen érdemes odafigyelni. Az első, hogy köss egy jó biztosítást, aztán töltsd fel az eszközeidet, legyen tartalék térképed és nézesd át a kocsit is. Egy Asus laptop töltő is jó szolgálatot tehet, hogy az utasok út közben hallgathassanak vagy nézhessenek valamit.

Hozzászólások