Sorozatok

The 100: Vége a 6. évadnak

A The 100, egy amerikai poszt-apokaliptikus sci-fi sorozat, melynek múlt héten fejeződött be a hatodik évada. A Jason Rothenberg által rendezett széria alapjául Kass Morgan azonos című regénye szolgál. A 2014-ben megjelent első évadban, amit a The CW csatorna közvetített, megismerkedhettünk a történet fő szálával és a Százakkal, azonban itthon csak 2016-ban debütált, A visszatérők címen az RTL Spike-on.

A történet szerint az emberek elsőként térnek vissza a Földre majdnem száz évvel a pusztító nukleáris apokalipszis után, és megpróbálják meghatározni, hogy a bolygó elég lakhatóvá, élhetővé vált-e. A második évadban kicsit keményebbé válnak a dolgok, eljutnak a Weather-hegy lakóihoz, akik kezdetben nagyon jó fejnek tűnnek, de a későbbiekben kiderül, hogy ők sem különbek a Földi emberektől, és öldökölnek. A harmadik szezon ismét beújít, egy mesterséges intelligenciáé lesz a főszerep, ugyanis egy főgonoszt kapunk, aki szeretné a Föld lakosságát minimálisra csökkenteni vagy teljesen megszüntetni. A negyedik és az ötödik évad szerencsére már visszatér a gyökerekhez és ismét egy apokalipszisre, a túlélésért folyó küzdelemre, egymás elleni harcokra számíthatunk. Most pedig elérkeztünk a hatodik évadhoz, amiről elmondanám a véleményem.

Az ötödik évad végén kiderült, hogy egy időugrással kezdünk ebben a szezonban. 125 év elteltével a cryosleepben lévők felébredtek és Montynak hála egy új világban kezdhetnek új életet, ők lehetnek végre a “jó fiúk”. Ahogy Monty tanácsolta nekik: “Be the good guys”. Azonban, hogy ez sikerült-e főszereplőinknek? Szerintem mindenkiben ott van a kisördög és ez a sorozat ezt folyamatosan be is mutatja nekünk. Az új világ, mint kiderül az évad elején, a Hold. Különleges folyamatok mennek végbe ezen a gyönyörű bolygón, de élhető. Társakat kapnak, akik hasonlóképpen a második évadhoz, kicsit mások, mint aminek mutatják magukat, de mégis békében élnek egymással. A Százak, akikből már csak páran maradtak, hamar rájönnek az ott élő “legfőbbek” turpisságára. Innen bonyolódik az egész történet, a látszólagos béke kezd megszűnni miután kiderül, hogy hogyan maradnak életben azok, akik isteneknek állítják be magukat. Mivel a Százaknak ez nem tetszik, megpróbálják megállítani őket, ezáltal pedig egy kisebb háború robban ki, és már el is érkeztünk a sorozat igazi vénájához.

Majdnem egy teljesen más világ tárul elénk, de aztán rájövünk, hogy az előző évadokat összemosták és így az is kiderül, hogy mégsem kaptuk meg teljesen a változatosságot. Bár ennek a sorozatnak az egyik mozgatórugója a túlélésért folytatott harc, így nem meglepő, hogy végül hova lyukadunk ki. Azonban felüdülés volt látni, ahogy a szereplők (pl. Clarke, aki a főszereplő, akit Eliza Taylor alakít) egy-egy pillanatig remekül érzik magukat, mosolyognak, másképp viselkednek, mint az előző részekben. Az új arcoknak (Shannon Kook, JR Bourne vagy Sara Thompson) nagyon örültem, mindenki a legjobbat adta hozzá a sorozathoz. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy Shannont alig láttuk. Egy színes pontja volt ennek az évadnak. Mosolygott, derűlátó volt és természetesen helyes is. Hasonlított kinézetre a szüleire, hiszen a sorozatban az apja ázsiai, míg az anyja amerikai származású volt, így szerintem nagyon jó színészt választottak. Plusz benne is meg volt az a jó indulat, mint felmenőibe.

Mindig szerettem a sorozatban, hogy nem féltek meglépni azt, amit a legtöbben inkább hanyagolnak, mégpedig, hogy kedvenc és főbb szereplőket is elengedtek, a hatodik évadban így többen is elhagyták a sorozatot. A finálét ismét ütősre csinálták, rengeteg kérdést hagyva maga után, például hogy Octavia (Marie Avgeropoulos) valóban halott? Esetleg arra is kíváncsiak lehetünk, hogy mi történt a Madiben (Lola Flanery) eluralkodó Sheidhedával? Hogyan tovább az utolsó évadban?

Egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen mint kiderült, még egy utolsó, hetedik évadot kapott a sorozat, összesen 16 résszel. Elég ironikus, mert így összesen 100 epizóddal fog rendelkezni a The 100. Én nagyon szerettem szinte minden szezont, így bízom abban, hogy egy tökéletes lezárást fognak kapni A visszatérők. Kíváncsiak vagyunk, hogy nektek mi a véleményetek a sorozatról? Kaszáltátok vagy még Ti is a rabjai vagytok?

Hozzászólások