Könyvek

Tényfeltáró kötet jelent meg a családon belüli erőszakról!

Napjainkban nagyon fontos téma a családon belüli erőszak, hiszen ez egy olyan létező jelenség, amit nagyon sok nő átél, mégsem mer tenni az ügy ellen. Az Alexandra Kiadó érzi ennek a fontosságát, így a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület, illetve a Patent Egyesület segítségével aktualizálta és elhozta a magyar olvasóknak a Mert kihozod belőlem az állatot című könyvet, amely egy igazi tényfeltáró kötet a témában.

A családon belüli erőszak nem a pofonnál kezdődik… De vajon hogyan ér véget? Ausztráliában minden hatodik nőt bántalmazott már a partnere, az Egyesült Államokban naponta több mint két nő hal meg párkapcsolati erőszak következtében, Magyarországon pedig hetente legalább egy. Megdöbbentő, ám annál fontosabb számadatok ezek, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. – Olvasható az Alexandra Kiadó ajánlásában.

Jess Hill könyve, a Mert kihozod belőlem az állatot, a párkapcsolati erőszakra fókuszál ezzel bemutatva az olvasó számára, hogy az erőszak nem a pofonnál kezdődik, hanem egy olyan ponton, amit külső szemmel észre sem lehet venni. Választ kapunk arra, hogy miért olyan nehéz véget vetni ennek, hogy milyen az, amikor rettegve kell élned. Hill – elismert oknyomozó újságíró – hosszú kutatómunkájának köszönhetően megdöbbentően alapos munkát végzett.

Jess Hill – Mert kihozod belőlem az állatot

Az ausztrál Victoria állam párkapcsolati nonstop segélyhívó vonalára átlagban hárompercenként fut be egy telefon. Sok nőnek nem ez az első hívása; átlagosan nyolc alkalommal térnek vissza bántalmazó partnerükhöz, mielőtt végleg kilépnének a mérgező kapcsolatból.

Bár ösztönösen a sötét sikátoroktól félünk, otthonaink sokkal gyakoribb, hétköznapibb helyszínei a testi és a lelki erőszaknak. Ausztráliában minden hatodik nőt bántalmazott már partnere, az Egyesült Államokban naponta több mint két nő hal meg párkapcsolati erőszak következtében, Magyarországon pedig hetente legalább egy. Az elismert ausztrál oknyomozó újságíró, Jess Hill négyéves kutatómunka eredményeként megírt könyve a mérgező párkapcsolatok mélyére ás, feltárja, hogy miképp szereznek hatalmat a bántalmazók áldozataik felett, és hogyan hagyja cserben a bántalmazottakat az elvileg megvédésükre hivatott igazságszolgáltatás. A rideg tényeket felkavaró történetekkel vegyítő Mert kihozod belőlem az állatot az elmúlt évek egyik legnagyobb visszhangot keltő tényirodalmi könyve lett, amely elnyerte a rangos ausztrál irodalmi kitüntetést, a Stella-díjat.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?