Utazás

Téged is vonz a középkor? Utazz Visegrádra!

Biztos sokan elgondolkodtatok már azon, hogy milyen lehetett egy másik korban élni. Az egyik legérdekesebb korszak talán a középkor lehetett, ami sok legendát, rejtélyt és érdekességeket tartogat magában. Ha léteznének időgépek sem biztos, hogy jó ötlet lenne átruccanni egy gyors sétára, hiszen mégis csak a “sötét középkorról” beszélünk, ahol a kivégzések száma igen magas, valamint higiéniai szempontból sem lenne túl előnyös a látogatás.

Azonban a reneszánsz zene nyújtotta hangulat, a sok szép és elegáns ruha, amit a nők és férfiak hordtak mindenkit csábításba ejt. Különböző élmény programokat választhat manapság az ember, ahol megelevenítik e kor különös légkörét, de van egy hely, ahol szinte él, lélegzik és még mindig fénykorát éli a középkori reneszánsz.

Ez a város nem más, mint Visegrád. A festői szépségű Dunakanyar szívében rejtőzik, aminek nagy népszerűsége egyáltalán nem meglepő, azonban vannak olyan helyek, amiket mindenképpen érdemes felfedezni, ha arra járunk.

Egy utazás során, ha több időre tervezünk a legfontosabb a szálláskeresés, és ha egy igazán igényes és szép helyre vágyunk, ahol a középkor is jelen van, akkor mindenképpen a Vár Hotel mellett döntsünk. Kedves, otthonos és a szobákban található, faragott tömör fa bútorok is rendkívül bele illenek az összképbe.

A városban fellelhetők kisebb boltok, de egy meghitt vacsorát érdemes étteremben eltölteni, ekkor pedig nem is mehetnénk máshova, mint a Reneszánsz étterembe, ahol végérvényesen is megszállja az embert a kor szelleme. A pincérek korabeli ruhákban sürögnek-forognak körülöttünk, lágy korhű zene szórakoztatja a vendégeket, és az ételek között minden ínyenc megtalálja a tökéletes fogást magának.

A természet kedvelők, kisebb-nagyobb túrákkal bejárhatják a gyönyörű erdőket, és felmehetnek a Fellegvárba, ami újabb elképesztő látnivalókat tartogat az arra járók számára. Ott beleképzelhetjük magunkat az akkori udvarhölgyek bőrébe, kik a falak között éltek és mozogtak, valamint az elénk táruló kilátás sem utolsó.

A macskaköves kisutcák nagyon hangulatosak az év minden szakaszában, azonban leginkább ősszel érdemes meglátogatni Magyarország legkisebb városát, mivel akkor tájt már a turisták létszáma is jóval kevesebb és az őszi erdő látványánál is kevesebb szebb dolog létezik.

Visegrád ezen felül még rengeteg különböző kikapcsolódási lehetőséget nyújt, hiszen található ott például bob és gokart pálya, kalandpark, retro mozi, és még sok más érdekesség.

Ti jártatok már Visegrádon? Ha igen, mi tetszett benne a legjobban?

Hozzászólások