Tavaszi zeneajánló

Karantén ide vagy oda, az élet nem áll meg és a sztárok mindent megtesznek azért, hogy ne felejtsük el őket. A legtöbben live-olnak és így zenélnek, énekelnek, de vannak, akik kihasználják a TikTok adta lehetőségeket és ott töltik az idejük nagy részét, aztán akadnak még olyanok is, akik folyamatosan bombáznak minket az újdonságaikkal.

A koreai zeneiparban tényleg nincs megállás, bár a külföldi koncertek elmaradnak, az előadók vagy a kiadók nem hagyják cserben rajongóikat és folyamatosan naprakészek. Így már rengeteg friss dallal találkozhattunk az elmúlt egy hónapban tőlük, de itt vagyunk mi magyarok is, akik szintén beálltak a sorba és nincs megállás a koronavírus ellenére sem.

Április 6-án megérkezett a (G)I-DLE legújabb minialbuma az I Trust. A korongon összesen 5 szám található, amin a már Queendom műsorában is előadott Lion is helyet kapott. Emellett a címadó dal az Oh my god lett, amit Soyeon írt és koreografált. A hozzá tartozó videóklip világos és sötét színekben pompázik, a tisztaságot és a bűnt jelképezik ezzel, amit a dalszöveggel is szerettek volna átadni. A dalban több stílus is hallható, ami még jobbá teszi a zenét. További érdekességként eláruljuk, hogy a youtube-n nálunk is a trendek közt landolt az Oh my god és nem csak koreaiul hallhatjuk, ugyanis a lemezen az angol verziója is megtalálható. Ezen kívül két újabb dal lelhető fel az I Trust-on, ami az I love you (사랑해/Saranghae) és a Maybe címet kapta, mindkét szám az elektronikus vonalat képviseli.

Az amerikai producer és DJ Steve Aoki közelgő lemezének a Neon Future IV-nek a célja egy nagyon különleges együttműködés. Az elektro-house legenda közreműködésre kérte fel az EXO-ból ismertté vált Lay Zhang-et és a hétszeres Grammy-győztes, Black Eyed Peas oszlopos tagját, will.i.am-et, hogy elkészítsék együtt a „Love You More” című dalt. A Neon Future IV április 3-án jelent meg és úgy tervezték, hogy vigaszt adjon rajongóinak a „The Color of Noise” turné elmaradása után. A zenéhez tartozó videóklip április 15-én látott napvilágot, amiben mindhárom előadó szerepet kapott, de talán a különlegessége, hogy Lay gyönyörű hangja mellett megcsodálhatjuk a híres tánctehetségét is.

Ha már will.i.am, akkor meg kell említenünk a Black Eyed Peas legújabb dalát is, ami a MAMACITA címet kapta. Ebben a számban közreműködik a latin trap csillag, Ozuna és az újonc, J.Rey Soul. A 60-as évek témájú videót Julien Christian Lutz (más néven “X rendező”) készítette és az egész egy gyönyörű, trópusi üdülőhelyen zajlik, ahol mindenki meleg, élénk színekben pompázik. A Black Eyed Peas tavalyi visszatérése után egyre több mindenbe kóstol bele és ebből a reggaeton műfaj sem maradhatott ki, természetesen nem hazudtolták meg önmagukat sem, hiszen hozták a megszokott stílusukat.

A magyarok sem tűntek el, igazából többen is vannak, akik ebben a rossz körülményben szeretnék a rajongóikat boldogítani zenéikkel, akár régebbi, akár mostanában felvett videóklippel ellátva, de akadnak olyanok is, akik csak audióban dobálják ki már korábban megírt dalaikat. Rácz Gergő és Orsovai Reni újra összeállt a Mostantól című daluk után, ami meghozta számukra a Dal győzelmet. A legújabb számuk, az “AHA” is egy remekül megírt és megszerkesztett zene lett. Persze, ahogy említettük is, nem ők az egyetlenek, akik kiadtak valami újdonságot, itt van nekünk ESSEMM vagy Horváth Tamás új zenéje és Nemazalány is menetel előre. Esetleg Pápai Jocit, az Euroviziós Dalfesztivál kétszeres versenyzőjét is megemlíthetjük, hiszen BLR-rel kiadták közösen a Suttogd halkan című közös dalukat.

Nektek van kedvenc dalotok, amely a koronavírus ideje alatt jelent meg? Mutassátok meg nekünk!

Hozzászólások