Könyvek

Eszterhai Katalin Szeretném még elmondani: szerettem c. könyvének bemutatóján jártunk

Április 27-én határozott céllal látogattam el a Könyvfesztiválra, ugyanis ekkor került megrendezésre az egyik leggyönyörűbb szívvel megáldott írónő könyvbemutatója, melyen mindenképpen részt szerettem volna venni. Eszterhai Katalin legújabb, Szeretném még elmondani: szerettem című kötetének bemutatójára 15 órakor került sor a XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében, a Supka Géza teremben, ahol Háver-Varga Marianna rádiós műsorvezető beszélgetett.

„Mesélni szeretnék a szeretetről, arról az erőről, ami képes megváltoztatni sorsokat, képes kitágítani az emberszíveket, ami hol elbűvöl, hol összetör, hol felemel… melegít, mint a kandalló tüze, biztonságot ad, néha visszatart, elküld. […] Igen, mesélni szeretnék a szeretetről, hogy tudjuk az értékét, hogy ne hagyjuk elveszni, ne engedjük, hogy elillanjon mellettünk, mint valami eltévedt éjjeli pillangó…”

A bemutató bár egy kicsit később kezdődött, ez korántsem okozott problémát, hiszen az írónő nem kis meglepetésemre igazán sok vendéget ismert a teremben. Barátságosan a nevén szólította a hallgatóközönség nagyját és megölelgetett mindenkit, akivel váltott néhány szót. Már ettől a kisugárzástól közelebb éreztem magam a Szeretném még elmondani: szerettemhez.

A könyv már önmagában is gyönyörű, ugyanis időnként felbukkannak az írónő saját gondolatai és meglátásai mellett képes oldalak, melyekhez egy idézet csatlakozik, ami olyan spirituális kisugárzással toldja meg a könyvet, hogy büszkén tarthatjuk a kezünkben a buszon és a parkban is. Egyszerűen odavonzza az ember tekintetét.

A Szeretném még elmondani: szerettemben az írónő saját élményeit és tapasztalatait osztja meg az olvasóval, fő mondanivalója pedig az, hogy merjünk szeretni, kimondani azt, hogy szeretlek. Ez az egy szó ugyanis valakinek a világot jelentheti.

Tanulságos történetek az édesanyjával való kapcsolatáról, a nővére iránt érzett érzelmeiről, magáról a szeretet érzéséről, és hogy az mit jelent számára. Mindemellett pedig rámutat az emberi kapcsolatok fontosságára, arra, hogy kimondjuk az emberek felé az őszinte érzelmeinket és gondolatainkat.

Az Alexandra Kiadónak köszönöm, hogy lehetőséget nyújtott számomra, hogy elolvashassam ezt a szívet melengető olvasmányt.

Jóga ​a testnek és a léleknek

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?