Szeptembertől érkezik a Gordon Ramsay: Új utakon második évada

Szeptember 6-án új évaddal tér vissza a Gordon Ramsay: Új utakon című utazó-főzőműsor a National Geographic csatornáján. A skót mesterszakács ezúttal olyan izgalmas állomásokat vesz célba, mint Tasmania, Indonézia és Guyana legérintetlenebb tájai, amik ezidáig szinte ismeretlen területek voltak a világ gasztronómiai térképén. 

Föld körüli útján Ramsay-nek lehetősége lesz egészen új ízeket, tapasztalatokat és ihletet gyűjtenie, hiszen a legújabb részekben olyan régiókat fedez fel, amiknek a gasztronómiai hagyományai merőben eltérnek egymástól. Ősi, tradicionális recepteket sajátít el a helyiektől miközben betekintést nyer kultúrájukba, mindezek az élmények pedig saját fogások megalkotására is inspirálni fogják a sztárséfet.

Dél-Afrika – Gordon Ramsay figyeli, ahogy Zola Nene séf tésztát gyúr a nagy főzés alatt. (National Geographic/Jon Kroll)

De még mielőtt a főzésbe belevágnának, be is kell szereznie az egzotikus alapanyagokat. A műsorban nehezen megközelíthető és veszélyes helyekre kell majd merészkednie; Norvégia fagyos fjordjai között merül alá a jeges vízben, járhatatlan őserdőkben tör előre vagy éppen egy denevér-lakta barlangrendszerben kutat édesvízi garnélarákok után. Ez alapján azt mondatjuk, hogy a sorozat sok izgalmat ígér nemcsak a főzés, de az utazás szerelmeseinek is.

Bemutató: 2020. szeptember 6-án, vasárnap 14.00-kor a National Geographic csatornán.

Hozzászólások