Könyvek

Szeptemberben érkezik Agatha Christie önéletrajzi könyve

Szeptember elején jelenik meg a Helikon Kiadónál Agatha Christie Életem című könyve. A krimi királynőjeként ismert szerző több mint száz regényt írt, és olyan legendás karaktereket alkotott, mint a belga detektív Hercule Poirot. Önéletrajzi regényében az alkotói mindennapok mellett bepillantást nyerhetünk a magánéletébe is.

Az Életem eredetileg 1977-ben, Agatha Christie halála után egy évvel jelent meg külföldön. Magyarul először 2008-ban olvashatták az írónő rajongói a kötetet a Partvonal Kiadó gondozásában, Kállai Tibor fordításában. Az idei kiadáshoz nem készült új fordítás, viszont egy új figyelemfelkeltő borítót kapott a regény, amely ezúttal keménytáblás formában jelenik meg.

Az Életem várhatóan szeptember 8-ától lesz elérhető a könyvesboltok kínálatában.

Én személy szerint nagy rajongója vagyok Agatha Christie munkásságának, így már nagyon várom az önéletrajzi regényének megjelenését. Fontosnak tartom, hogy egy világszinten elismert írónak ne csak a műveit olvassuk el, hanem ismerjük meg a sikerhez vezető utat is. A kötetet már elő is tudjátok rendelni a kiadótól 20% kedvezménnyel.

El fogjátok olvasni a könyvet? Írjátok meg nekünk kommentben!

Agatha Christie – Életem

Agatha Christie önéletrajzi könyve időutazásra hívja az olvasót. Az írónő könnyed stílusban, ugyanakkor mély őszinteséggel meséli el saját és családja életét. Az első történetek egészen a viktoriánus korig nyúlnak vissza, bemutatva az angliai közép- és felsőosztály életmódját és szokásait. A fiatal Agathával átélhetjük a táncestek kellemes hangulatát, a párválasztás korabeli nehézségeit, a társadalmi elvárásoknak való megfelelés kényszerét. Az ifjúkori kellemes élmények után megjelennek a háborús borzalmak is, hiszen Agatha ápolónőként közvetlen közelről tapasztalhatta meg a frontról a kórházba került sebesültek szenvedéseit. Az önéletrajz nem csak a korabeli Angliát mutatja be, hiszen az írónő élete során rengeteget utazott, szinte az egész világot bejárta. Első férjével tett világkörüli útját érdekes történetekkel és elragadó természeti leírásokkal eleveníti meg. Időről időre betekintést nyerhetünk egy-egy könyv vagy karakter születésének folyamatába, megismerhetjük a személyt vagy a helyszínt, amely az írónőt ihlette. A könyvben hangsúlyosan szerepelnek Agatha közel-keleti élményei, ezen belül a második férjével végzett régészeti munkássága. A közvetlen hangnemben elmesélt történetek sorozata egy egész világot nyit meg az olvasó számára, ugyanakkor átfogó képet, összegzést nyújt a krimi királynőjének gazdag munkásságáról.

Hozzászólások