Beauty Stílus Szépségápolás

Parfüm kisokos: illatjegyek

By

Az emberiség már kezdetektől kötődik az illatokhoz.  Meghatározta az egyedfejlődést, és a vonzódást is. Mára már parfümök ezrei közül válogathatunk, mind illat, mind márka szempontjából. Vannak, akik az édes és virágos – míg vannak olyanok akik a fás vagy fűszeres illatokat kedvelik. Három fajta illatjegyet állapítottak meg. De tudjuk vajon, mit jelentenek ezek az illatjegyek?

A kompozíció több parfüm jegyből álló, egyedi illat. Ez az illat, amit az összes jegy összekapcsolódásával érzünk.

A fejjegy egy parfüm legmarkásabb illata, ezt érezzük meg először– gyakran alkoholosnak érzem – ami elég hamar elpárolog. Sokszor ez alapján  döntjük el, hogy megvesszük-e a terméket.  Fontos az is, hogy a tesztpapíron kicsit másabb illata van a fejjegynek mint a bőrön.

A szívjegy fél óra múlva érezhető, kicsit lágyabb illat, viszont sokkal tartósabb.  Kb 3 órán keresztül lehet érezni, ezért ehhez a jegyhez mérik a gyártók a parfümök kategóriáját.

Az alapillat 3 óra elteltével érezhető, ez már megmarad. Az alapillat, akár egész nap érzékelhető, de nekem volt olyan parfümöm is, amit fürdés után is éreztem.

 Az sem mindegy, hogy milyen a bőrünk, hiszen ehhez egy bizonyos bőrtípus kell, amely annyira magába tudja szívni a kompozíciót, hogy fürdés után is érezni lehessen. Kedvenc illataim a virágos, fás és édes. De nem szeretem túlzásba vinni, mert a jó parfümből egy picike is elég, hogy egész nap illatozzak. Nem szeretek drága parfümöket venni, de az olcsó kategóriában is igazi gyöngyszemeket lehet találni, melyek bármelyik drogériában vagy nagyobb áruházban megtalálható. 

Comments

comments

You may also like

Change Language To: Hungarian

%d blogger ezt szereti: