Beauty Szépségápolás

Barátunk a Ricinus #1 Hajpakolás házilag

By

Mindenki szeretné ha a haja egészséges és fénylő lenne. Nos, nem kell ehhez a legdrágább hajerősítő „csodaszerekhez” rohannunk, hiszen házilag is elő lehet állítani olyan hajpakolásokat, amik segítik a haj növekedését anélkül, hogy különböző tablettákat vinnénk be a szervezetünkbe.

Ma a házi ricinusolajos hajpakolásról tudhattok meg többet, de előbb egy kis ismertetőt olvashattok magáról a ricinusról.

Afrikából származó,  gyógy- és dísznövény. Viszont nagyon vigyázni kell vele, mert a ricinus magja mérgező az emberek és állatok számára egyaránt! Elfogyasztás után néhány órával jelentkeznek a súlyos tünetek (szájégés, hányás, véres hányás), majd ha nem kap orvosi ellátást az illető, jön a halál. De nem ennyire ijesztő a helyzet, hiszen ebből a magból hideg sajtolással készítik a jól ismert ricinusolajat (amit régen hashajtónak használtak). A haj növekedésében, regenerálásában is szerepet játszik.

A hajpakolás sokszínűen elkészíthető. A ricinusolajat CSAK gyógyszertárban lehet beszerezni 30 ml-es kiszerelésben. Kettőt érdemes egyszerre venni, hiszen elég sok kell a hajra, ha nem keverjük össze valami más olajjal. Ez a két darab 30 ml-es olaj kb. 300 forintba kerül, ami mellett tanácsolt venni illóolajat is, hogy ne a ricinusolaj kellemetlen illatát érezzük a hajunkon.

Az én hajpakolás receptem:

  • 3-4 evőkanál ricinusolaj (hajhosszúságtól függően több-kevesebb),
  • néhány csepp édes narancs illóolaj,
  • törölköző,
  • akkora zacskó ami jó a fejre, vagy fürdősapka, 
  • hajszárító.

Miután kimértük az olajat, pár csepp illóanyagot csepegtetünk bele, majd jól elkeverjük Fontos, hogy teljesen keverjük össze, hiszen az illóanyag könnyebb, ezért a felszínen maradhat. Ezután mikrózzuk kb. fél percig. Nem forralni akarjuk, hanem kicsit melegíteni, hogy könnyebben kenjük a hajunkra. Miután meglangyosítottuk, tekerjünk egy törölközőt a hátunkra, hiszen következik a ragacsos része. Persze, ha valaki kókuszolajt is belekever, nem lesz olyan ragadós a pakolás. Belenyúlunk a ragacsos olajba, és kézzel felvisszük az egész hajunkra. Miután minden csepp olaj felkerült, a zacskót vagy fürdősapkát felhúzunk a fejünkre úgy, hogy fedje a hajvonalunkat. Ezután egy kicsit felmelegítjük hajszárítóval a pakolást, mert a hatóanyagok melegben jobban felszívódnak. Amíg meleg a pakolás, egy törölközővel körbetakarjuk a  fejünket.

Legalább 2-3 órát hagyjuk a fejünkön, de  az sem baj, ha éjszaka úgy alszunk.  Az eredmény magáért beszél. Heti ismétléssel, és egészséges életmóddal néhány hónapon belül erősebb, fényesebb, egészségesebb hajnak örvendhetünk!

 

Comments

comments

You may also like

Change Language To: Hungarian

%d blogger ezt szereti: