Sorozatok

Sorozatajánló: Tell me a story

A CBS saját streamingcsatornája, a CBS All Access 2018-ban egy nem mindennapi pszichológiai thrillert indított útjára, ami a gyerekkorunkból megismert meséket teljesen más megvilágításba helyezi. A napjainkban már ártalmatlan, kicsiknek szóló történetek egykor sokkal drasztikusabb formában kerültek megfogalmazásra, s ezt kihasználva alkották meg a készítők a Tell me a story – magyarul Mondj egy mesét! – című sorozatot.

Az első évad 2018 októberében került bemutatásra, és a nézők részéről igen pozitív visszajelzést kapott. A széria a kezdetek kezdetén már viszonylag nagy szereplőgárdát vonultatott fel. Központi karakterként láthattuk például Jordan Evanst, akit James Wolk keltett életre. A színésszel korábban Zoo – Állati ösztön című sorozatban találkozhattunk. Ugyancsak fontos szerep jutott a Billy Magnussen által megformált Nicknek. Billy neve sokak számára szintén ismerős lehet, hiszen a 2019-es élőszereplős Aladdinban is játszott. Dania Ramirez, Danielle Campbell és Dorian Crossmond Missick szintén főszereplőket vittek képernyőre. Bár a fent említettekkel ellentétben lényegesen kevesebb idő jutott Paul Wesley-nek, fontos megemlíteni, hiszen az ő karakterének is kiemelkedő helye van a sztoriban.

Az induló szezonban a Jancsi és Júliska, a Piroska és a farkas, és a Három kismalac kerültek feldolgozásra. A széria történetében minden egyes karakter megfeleltethető egy mesei alaknak, ami a nézők számára hamar egyértelművé válik. Összesen tíz epizódon keresztül követhetjük figyelemmel a szereplők életét, amik bár első látásra teljesen különállónak tűnnek, az évadzáróra tökéletesen összefonódnak és megkapjuk a tökéletes lezárást.

A történet vége azonban egyáltalán nem jelentette a széria végét. 2019. december 5-én rajtolt el a sorozat második évada, teljesen megújult formában. Az előző szezon színészei közül mindössze Danielle Campbell és Paul Wesley maradt meg, a többiek helyére azonban teljesen új arcok érkeztek. Csatlakozott a szériához többek között Odette Annable, aki korábban a Dr. House és a Supergirl című produkciókban is látható volt. Ugyancsak újoncként tűnik fel Matt Lauria, Natalie Alyn Lind és Eka Darville. A legutolsó név a Marvel rajongók számára ismerős lehet, hiszen a színész a Jessica Jones – illetve a The Defenders – sorozatban is látható volt. A korábban a The Umbrella Academy című szériában Eudora Patch nyomozót alakító Ashley Madekwe szintén friss arcként mutatkozott be, ahogyan Carrie-Anne Moss is. Akárcsak a korábban említett Eka Darville, úgy Carrie-Anne Moss korábban már feltűnt a Netflix alkotta Marvel szériákban.

Az új szezon nem csak új színészeket, hanem vadonatúj meséket is hozott. A tavaly decemberben elindult évad a Szépség és a Szörnyeteg, a Hamupipőke, és a Csipkerózsika történeteket vette elő. Akárcsak a korábbiakban, úgy most is, minden egyes karakter megfelel egy-egy mesehősnek. Danielle Campbell és Paul Wesley bár korábban már szerepeltek a szériában, most ők is teljesen új karaktereket kaptak.

Bár a korábbi szezon után nagy változáson ment keresztül a sorozat, az alapkoncepció ugyanaz maradt, így a nézők a viszonylag nagy létszámú újonnan érkező színészeket is hamar el tudják fogadni. Az egyetlen komolyabb változás az előző évadhoz képest a történetszálban keresendő, ugyanis a második szezonban már a legelső epizódban egyértelmű a kapcsolat a különböző karakterek között, míg a korábbiakban ez egy ideig rejtélynek bizonyult.

A mesei elemek ellenére, a Tell me a story egy igazi, felnőtteknek készült sorozat, ami nem szűkölködik a sokkoló jelenetekben sem. Mindezek ellenére érdekfeszítő, és izgalmas, így mindenképpen érdemes neki egy esélyt adni.

Hozzászólások