Sorozatok

Sorozatajánló: Emanet (Legacy)

Manapság egyre nagyobb sikernek örvendenek a török sorozatok. Számtalan témát dolgoznak fel, akad köztük történelmi (Szulejmán, Szultána), maffia, vicces és szerelmes (Álmodozó) vagy éppen kemény, határozott karakterek. Ehhez kapcsolódva hoztunk nektek egy sorozatajánlót, ami tavaly nyár  végén debütált, s nagyon összetett a cselekménye.

A dél-amerikai sorozatokat felváltották a török gyártású szériák, amelyek közül többet már hazánkban is vetítettek. Legnépszerűbb talán az Ezel című volt, rajongók hada beszélt róla, azóta pedig számtalan új készült már az országban. A most bemutatott is eléggé hatással van az emberre, főképp, mert az első rész bővelkedik sorsfordító eseményekben.

Miről is szól az Emanet? 

Yaman Kırımlı sikeres üzletember. Gyermekkora sanyarú és hányattatott volt, ám ő nem adta fel, sőt, sokkal inkább megerősödött. A mélyről kezdte, végül nagyon gazdag lett. Apja halála után egy család van, akiről gondoskodnia kell.  Szívét bezárta, senki iránt nem érez semmit. Egyedül öt éves unokaöccse az, aki gyengévé tudja tenni, akit szeret. Yusuf-ot védelmezi és biztonságot nyújt számára, de a kisfiú szeretetre és együttérzésre vágyik szülei halála után.
Nagynénje Seher adhatja meg mindezt.
A lány gyönyörű és alázatos. A nővére a Kırımlı családnál él, emiatt az édesapjuk megszakít vele minden kapcsolatot. Amikor a férje meghal, egyedül marad a rideg kúriában, ahol csak egyetlen boldogsága marad, a kisfia, Yusuf.  Ám egy napon tragédia történik, a nő életét veszti. A halálos ágyán megesketi húgát, Seher-t, hogy vigyázzon gyermekére, Yusuf-ra.
Seher-nek egyetlen öröksége marad: vigyázni Yusuf-ra, ám ez egyáltalán nem olyan egyszerű. A Kırımlı kúria gonosz és ármányokkal teli, viszont Yaman jeges szíve is olvadni látszik.

Az Emanet – Legacy című török sorozatban kiváló színészek játsszák a főszerepet. Halil Ibrahim Ceyhan alakítja a hideg és kemény Yaman-t, aki korábban már játszott török tévé műsorban. Partnerét, Seher-t, Sila Turkoglu játssza. A színésznő fiatal kora ellenére már két sorozatban is látható volt, az Aglama Anne volt az első, ahol bemutatkozott.
A sorozat drámaiságát a családban bekövetkezett tragédiák okozzák, az, hogy Seher bármire képes lenne unokaöccséért. Ez jellemzi Yaman-t is, aki üzletemberként is érvényesülni akar. A cselekményben rengeteg veszélyre és akcióra lehet számítani, hiszen nem mindenki a becsületesség és kedvesség jellemét kapta, sőt rengeteg ellensége akad Yamannak.
Az alkotók mindenre adtak, hiszen a részleteket igyekeztek kidolgozni, a legtöbb jelenet viszont a kúriában játszódik.

Az Emanet már több, mint 140 részt mutatott be, egy-egy epizód egy óra hosszúságú. Ha egy izgalmas sorozatra vágytok, bátran ajánljuk.

Hozzászólások