Sorozatok

Sorozatajánló – Einstein rejtélyei

Tudtátok, hogy a Cobra 11-ben megismert Tom Beck nem csak ebben az egy sorozatban szerepelt? Beck ugyanis 2017-ben egy szintén bűnügyi szériában kapott főszerepet, ahol Albert Einstein ükunokájaként segít a rendőrség munkáját. Ismerjétek meg az Einsten rejtélyeit!

2017. januárjában mutatták be a német csatornán az Einstein rejtélyei című sorozatot, amelyet később már több országban is sugároztak. Köztük hazánkban is látható a különc zseni mindennapjai az egyetemen és a rendőrségen.

Einstein ükunokája is egy zseni

Felix Winterberg – Albert Einstein ükunokája – 32 éves és elméleti fizikát oktat. Fiatalon már professzorként az egyetemen dolgozott, számtalan kutatásban részt vesz, amely számára nagyon sokat jelent. Emiatt minden nap a munkának él. Felix a tudomány mellett tanácsadóként is tevékenykedik a helyi rendőrségnél, ahol segít felderíteni a gyilkossági ügyeket.
Ami viszont beárnyékolja Felix mindennapjait, az az, hogy örökletes Huntington-szindrómában szenved. Édesapját korán elvesztette a betegség miatt, ezért próbálja kutatni, hogyan tudna meggyógyulni, mert kétséges, hogy megéli a negyvenedik születésnapját.

Az Einstein rejtélyei amellett, hogy gyilkosságokkal foglalkozik, a krimin kívül megtalálható benne a humor, az erotika és társadalmi problémákkal foglalkozó jelenetek is. Felix próbálja nagy kanállal élni az életet, ha már bármikor utolérheti a halál a betegsége miatt. Drogozik, bulikról-bulikba jár és úgy váltogatja a hölgyeket, mint más a fehérneműjét. Ennek ellenére nagyon szórakoztató és érdekes, ahogy egy-egy esetre fényt derítenek, hiszen Felix fizikában való jártassága és tudása, sokat segít a rendőrség munkájában.

A sorozatban szerepet kapott még felügyelőként Annika Ernst, aki több német sorozatban és filmben is látható volt, köztük a Hegyi doktor újra rendel vagy a Mennyei kötelékben. Haley Louise Jones, helyszínelőként tevékenykedik, míg Rolf Kanies a Tremmer főhadnagy szerepében mutatkozott be.

A rendezői székbe Thomas Jahn ült. Az Einstein rejtélyei Martin Ritzenhoff és Matthias Dinter 2015-ös azonos című filmjén alapult, sajnos azonban a Sat. 1, 2019. márciusában a harmadik évad után törölte a sorozatot.

 

A sorozatot azoknak ajánlom, akik szeretik a bűnügyi sorozatokat, de mégsem tudnánk csak ebben kategorizálni, hiszen amellett, hogy a gyilkosságok felderítése a fő, vicces, szórakoztató és komoly témákkal is foglalkozik az Einstein rejtélyei. 

Hozzászólások