Sorozatok

Sorozatajánló: Az új Paula és Paulina

A legtöbbünk biztosan ismeri a 2000-es években nagy sikernek örvendő Paula és Paulina (La Usurpadora) című sorozatot. Ebből a nagyszerű alkotásból most készítettek egy feldolgozást, ami nagyban hasonlít az eredeti műre, de mégis különbözik tőle.

Aki nem ismerné az 1998-ban futott Paula és Paulina című mexikói szappanoperát, annak most egy rövid leírással ismertetném azt, hiszen merőben más volt akkoriban a sztorija, mint most, az elkészült remake-nek.

Az eredeti sorozat története:

A 1998-as tv showban Paula és Paulina (Gabriela Spanic) véletlenül futnak össze egy bárban. Paula ekkor dönti el, hogy ráveszi hasonmását, Paulinát, hogy átvegye a helyét a gazdag Bracho családban. Hogy ezt miért is tervelte ki? Azért, mert a gyönyörű és előkelő, de ellenszenves Paula a szeretőjével szeretett volna elszökni egy rövid időre. Ezért Paulinának természetesen pénzt is ajánl, azonban a lány elutasítja őt. Ezek után Paula kénytelen drasztikusabb lépésekhez folyamodni. Elrejti a lány táskájában a méregdrága karkötőjét, majd jelenetet rendez és elkezdi kerestetni az ott dolgózokkal. A bár igazgatója is a segítségére siet és megtalálja Paulinánál az ékszert, de Paula nem jelenti fel őt, hanem rákényszeriti a cserére. Rövid időn belül a saját képére formálja át a testvérét és ekkor veszi kezdetét a sorozat.

Az új Paula és Paulina története pedig a következő:

Az elnök és felesége kapcsolata már teljesen elhidegült és csak a látszat miatt vannak együtt, ráadásul mindketten szeretőt tartanak maguk mellett. Paula (Sandra Echeverría) azonban ezt már nagyon unja és rájön, hogy van egy ikertestvére. Egy nyomozót felbérelve megkeresteti a hugát, akit végül meg is talál, ő lesz Paulina, egy szegény kolumbiai asszony. Ezek után Paula elrabolja a testvérét, akinek el is árulja tervét. Azt szeretné tőle kérni, hogy vegye át egy ideig a helyét az elnöki rezidencián, hogy ő szórakozhasson a szeretőjével. Ha pedig ellenszegül kérésének, akkor a beteg édesanyját fogja bántani. A sorozat ekkor veszi kezdetét és a 25 rész alatt rengeteg ármánnyal, bűncselekménnyel, titokkal, viszályokkal és természetesen romantikus pillanatokkal fogunk találkozni.

A forgatása 2019. április 25-én kezdődött, majd 2019. szeptember 2-tól volt látható a mexikói Las Estrellas tv csatornán. Az első és egyetlen évad 25 epizódból áll, amelyet Carmen Armendáriz készített. Magyarországon július 13-án kezdte le vetíteni az RTL Gold csatorna.

Érdekességek és kritikák a sorozatról:

2019. április 9-én erősítette meg a People en Español magazin, hogy Sandra Echeverría lesz a reboot új főszereplője. Echeverría elmondta, hogy Paulina játékához segítséget kért, hogy megtanulja, hogyan kell kolumbiai akcentussal beszélni. Nem sokkal Echeverría után Carolina Cano-t kérték fel arra, hogy ő legyen az ikrek “düblőre” azokban a jelenetekben, ahol mindketten jelen vannak. Ezeket a jeleneteket tartotta a legnehezebbeknek Echeverría, nem azért, mert kétszer kellett filmezni őket, hanem azért, mert a jelenet minden mozdulatát tökéletesen újra fel kellett venniük.

Az 1998-as sorozathoz képest jelentős különbségként a gyártók ragaszkodtak ahhoz, hogy a modern amerikai formátumot alkalmazzák, a mexikói produkciók furcsaságai mellett. Carmen Armendáriz szerint a sorozat “nem veszítette el telenovela lényegét”.

A kritikusok szerint a La usurpadora nagyon jól kezdte a sorozat felépítését, de ahogy egyre jobban közeledtek a végéhez, úgy vált unalmassá és lapossá. A helyszínek váltakozásával azonban meg voltak elégedve, ez egy üde foltja volt a shownak. Természetesen a színészekre sem mondtak egy rossz szót sem, nagyon jól alakították szerepeiket. Voltak benne olyan részletek, ami kissé zavarta a mexikóiakat, gondoltak itt például arra, hogy a sorozatban megpróbálták megölni az elnöknét és ezzel egy ötletet adhattak a való világ merénylőinek.

Az anyasorozat főszereplője, Gabriela Spanic dicsérte a reboot-ot, elismerte annak minőséget és külön megjegyezte, hogy Echeverría remek munkát végzett.

Echeverría az új generáció kitűnő színésznője. Nagyon szeretem a munkásságát. Nagyon jól teljesít. Nagyon örülök annak, hogy elmondhatom azt is, hogy imádom az ezzel járó sikert.

Nekem pedig nagyon tetszett, hogy ilyen rövid volt, bár néha úgy éreztem, hogy kissé összecsapott lett egy-két jelenete. Lehetett volna több részt is kihozni belőle, amivel az eredeti széria sikereit is elérhették volna. A színészek remekül alakították szerepeiket, a helyszínek gyönyörűek voltak és az elnöki problémák megoldása is jól meg lett írva.

Tehát, ha láttátok az eredeti sorozatot, akkor adjatok egy esélyt az újnak is. Ha pedig valaki még nem ismerte ezt a két telenovellát, de szereti a műfajt, akkor mindenképpen várólistára kell kerülnie a két La Usurpadora-nak.

Sorozatajánló – Manifest

Hozzászólások