Sorozatajánló: A rezidens

1994-ben mutatták be először a Vészhelyzet című sorozatot, ami kétségkívül forradalmasította a televíziós szériák világát. A chicagoi sürgősségi osztály sikerre vitt története után, a különböző csatornák már bátran vágtak bele a hasonló produkciók elkészítésébe. Napjainkban már számtalan kórházas sorozat közül válogathatunk, amelyek bár ugyanazon alapra épülnek, mégis más-más élményt nyújtanak a nézők számára. Mai cikkünben ezek közül szeretnénk nektek egyet bemutatni, ami nem más, mint a A rezidens.

A sorozat még viszonylag frissnek mondható, ugyanis a tavalyi évben, január 21-én rajtolt el a FOX-on. A sztori középpontjában a Chastain Park Memorial Kórház harmadéves rezidense, Conrad Hawkins áll, akit Matt Czuchry kelt életre. Karaktere nehezen igazodik az intézmény működési rendszeréhez, aminek rendszerint hangot is ad, és a jó ügy érdekében senkivel sem fél szembemenni. Manish Dayal alakítja a mentoráltját, Devon Pravesh-t, aki bár eleinte nagyon elégedetlen Conraddal, idővel rájön, hogy a lehető legjobb tanárt kapta maga mellé.

A Marvel-moziverzumban Sharon Rogerst megformáló Emily VanCamp szintén szerepet kapott a szériában. A nővérként dolgozó Nicolette Nevin se veled, se nélküled kapcsolatban áll Conraddal, így a kórházas sorozatokból már jól ismert szerelmi dráma sem marad el. A színészgárdában helyet kapott még Shaunette Renée Wilson és Bruce Greenwood is, akiket – akárcsak a korábban említetteket – az összes eddigi epizódban láthattunk.

A rezidens mindezideáig két teljes évadot tudhat maga mögött. Az elsőben tizennégy részt adtak le, majd a második szezonra ez a szám huszonhárom epizódra bővült. Arról egyelőre még nincs információ, a harmadikban – ami szeptember 24-én indult el – pontosan mennyit fogunk kapni, de idővel biztosan erre is fény derül.

A széria nem szűkölködik a drámai pillanatokban, amit már az első epizódban megtapasztalhatunk. Az orvosi műhibától kezdve, a különböző etikai dilemmákig, mindenféle dologra számíthatunk. A történet előrehaladtával a szálak pedig egyre jobban bonyolódnak. A legtöbb hasonló sorozathoz képest, itt ugyanakkor maga a konkrét orvoslás valamilyen szinten mondhatni háttérbe szorul, és a személyek közti kapcsolatokra, és a kórházon belüli nézeteltérésekre fektetnek nagyobb hangsúlyt.  Ám pontosan ez az, amivel “A rezidens” a képernyők elé szegezi az embereket. A kórházaknak egy olyan oldalát is megismerhetjük a szériának köszönhetően, amit a hasonló produkciókban nem szívesen mutatnak meg a nézőknek. Mi van akkor, ha egy igazgatónak csak a pénz számít? Mi történik, ha az orvos, akire egy beteg rábízza az életét, valójában egy csaló?

Ha egy olyan sorozatra vágytok, ami nem csak szórakoztató, de lebilincselő is egyben, mindenképpen adjatok egy esélyt “A rezidens”-nek. Bár elsőre talán fel sem tűnik, a széria története hamar magával ragadja az embert, így biztosak lehettek benne, hogy nem fogtok csalódni.

FOX upfronts & újoncok

 

Hozzászólások