Rézkirályság – itt van a Bronzváros várva várt folytatása!

S. A. Chakraborty tavasszal debütált a magyar olvasók előtt a Bronzváros című fantasyjével, ami eposzi nyitánya egy iszlám mitológiával és arab kultúrával felruházott, 18. században játszódó történetnek. Ebben megismerhettük Nahrit, a fiatal kairói szélhámost, aki egyszer váratlanul megidézett egy dzsinnt, aki halálos veszélyekkel teli útra invitálta magával a lányt Dévábádba, a világ mágikus oldalának szemkápráztató nagyvárosába, ahol az arab világ misztikus lényei élnek. Itt gyorsan kiderült, hogy Nahri egy fontos család vérvonalának az egyik utolsó leszármazottja, és az érkezése egy évszázadok óta fortyogó háború kirobbanásával fenyeget. Varázslatos világépítése és a sok fantasztikus lény ellenére a Bronzváros egy politikai cselszövésekkel, nemesi intrikákkal és véres jelenetekkel teli felnőtt fantasy, ami gyorsan eloszlatja Az Ezeregyéjszaka meséi kapcsán a fejünkben kialakult képet a kontinens világáról és történeteiről.

A Bronzváros a megjelenését követően nagy sikert aratott a hazai olvasóknál (és világszerte is), így a napokban megjelenő, Rézkirályság című folytatásra hatalmas az érdeklődés. És joggal: folytatódik a nagyívű történet (igaz, ezúttal már évekkel később járunk), a tétek nagyobbak, mint korábban, és a szereplők is érettebbek, elfogadták a sorsukat. Az új évszázad közeledtével a dzsinnek ünneplésre gyűlnek Dévábád égig érő bronzfalai közt, ezalatt egy láthatatlan fenyegetés fortyog a sivár északon. Ez az erő egyenesen a város kapujára zúdítaná tűzviharát… és egy olyan harcos segítségét keresi, aki a világok között ragadt, és meghasonlott az elkerülhetetlen erőszakos kötelessége és a talán kiérdemelhetetlen béke között. A nemzetközi kritikusok szerint a Rézkirályság egyértelműen azon folytatások közé tartozik, amik beváltják az első rész minden ígéretét, és így képes még eggyel jobb lenni.

A kötet természetesen megint gyönyörű keménytáblás kiadásban érkezik, védőborítóval és jelzőszalaggal!

S. A. Chakraborty – Rézkirályság

Dévábád 2.

S. A. Chakraborty folytatja a Bronzvárosban megkezdett elsöprő kalandot. Megteremt egy olyan világot, ahol a dzsinnek egyetlen csettintéssel lángokat idéznek, a vizeket pedig áthatja az ősi mágia; ahol a vér ugyanolyan veszélyes lehet, mint bármelyik bűbáj, és egy eszes kairói szélhámos átformálja egy királyság sorsát.

Nahri élete mindörökre megváltozott abban a pillanatban, amikor az egyik svindlije közben véletlenül megidézte Dárát, a félelmetes, rejtélyes dzsinnt. A lány kairói otthonából elragadva bekerült Dévábád fényűző királyi udvarába, ahol sebesen ráébredt, hogy a szélhámosi tehetsége nélkül nem sokáig marad életben.

A csatát követően, mely során Dára odaveszett Ali herceg kezétől, Dévábád bezárkózott. Nahri kénytelen új utat törni magának, méghozzá a szívét elrabló testőr védelme és a barátjának tekintett herceg bölcsessége nélkül. Ám miközben elfogadja az örökségét és a vele járó hatalmat, tudja, hogy igazából aranyketrecbe zárták: a király az egykor az ő családját illető trónusról tartja szemmel, és egyetlen ballépés a törzse végét jelentheti.

Mindeközben Alit száműzték, amiért szembe mert szállni az apjával. Orgyilkosoktól üldöztetve hányódik ősei földjének könyörtelen rézszín homokján, és kénytelen azokra a félelmetes képességekre támaszkodni, amelyekkel a máridok – a kiszámíthatatlan vízszellemek – ajándékozták meg. De mindez azzal fenyeget, hogy feltárja a családja egy rég eltemetett titkát.

Az új évszázad közeledtével a dzsinnek ünneplésre gyűlnek Dévábád égig érő bronzfalai közt, ezalatt egy láthatatlan fenyegetés fortyog a sivár északon. Ez az erő egyenesen a város kapujára zúdítaná tűzviharát… és egy olyan harcos segítségét keresi, aki a világok között ragadt, és meghasonlott az elkerülhetetlen erőszakos kötelessége és a talán kiérdemelhetetlen béke között.

S. A. Chakraborty – Bronzváros (Dévábád-trilógia 1.)

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?