Könyvek

Rachel Winters – Szerelem sokadik látásra

Vicces, szórakoztató regényre vágysz? Szívesen olvasnál egy olyan sztorit, ami egy jó kis romkomhoz kapcsolódik? Akkor itt a tökéletes kötet, Rachel Winters írónőtől a Szerelem sokadik látásra ugyanis pontosan ilyen!

A történet főszereplője Evie, aki asszisztensként dolgozik egy forgatókönyv írókkal foglalkozó ügynökségi irodánál. Feladata, hogy kicsit buggyant főnökének minden kívánságát teljesítse – legyen az akármennyire undorító vagy furcsa –, és, ami a legfőbb feladatává válik, elintézze, hogy a híres Oscar-díjas Ezra Chester (alias EKF) leadja a kéziratát, ami a következő filmjéhez szükséges. EKF azonban valamilyen oknál fogva méltóságán alulinak találja a feladatot, hogy ő ilyen típusú filmekhez adja a nevét, ezért húzza-halasztja a leadást. A pletykalapok és a szóbeszéd azonban terjedni kezd. Ezra talán kisűlt? Ennyi volt, egy egyfilmes híresség talán?

Evie nem adja fel, felkeresi az írót és alkut köt vele. Bebizonyítja, hogy nem hülyeség a romkom, az embereknek igenis szüksége van rá. Ezt pedig úgy fogja megtenni, hogy hetente megpróbálja megtalálni a nagy Ő-t egy-egy filmbéli jelenetet újra alkotva, cserébe pedig EKF elkezdi a forgatókönyvét.

A kötet Evie szemszögéből mutatja be a történetet, nem is akárhogyan. Mivel az egész Szerelem sokadik látásra egy forgatókönyv körül zajlik, pontosan ezért a kötet felépítése is így néz ki. Minden fejezet egy-egy frappáns címmel van ellátva, ami alatt ismertetik a helyszínt, időpontot, majd pedig egy rövid szösszenet következik, ahol leírják az alapszituációt. Ezeket nagyon érdekesnek találtam, ráadásul megalapozta magát a kötet hangulatát is, kiemelve ennek az egésznek a fontosságát és szerepét. A fejezeteket email-ezések szakítják meg, ami Evie és az ügyfele, valamint a főnöke között zajlik. Érdemes ezeket is részletesen átrágni, hiszen sokszor a humor a levél tárgyában keresendő. Ezek mind-mind üde kis színfoltok a kötetben, amik egytől-egyig megmosolyogtatnak.

Az alkut képező “összetalálkák” szolgáltatják a poénok nagy részét, ami nagyon jót tesz a kötetnek.

Igaz, ami igaz, olykor-olykor kissé erőltetettnek tűnhet egy-két ilyen jelenet, de őszintén nem bántam. Olyan részletességgel képzeltem el mindegyik szituációt, hogy rendesen jól esett a lelkemnek elképzelni ezeket a komikus részeket. Volt itt mindenféle klisés találkozás és próbálkozás kezdve a zuhogó esőben elcsattanó csóktól egészen a mások lábában való elbotlásig. És ezek csak a legalapabbak.

Ahogy pedig azt már kezdem megszokni a General Press Kiadó romantikus történeteinél (gondolok például az egyik nagy kedvencemre, az Otthoncserére), itt is mindegyik szereplőért odavoltam. Igen, még az egoista EKF-ért is, mert bár sok-sok bosszúságot okozott, mégis mosolyt csalt az arcomra. A kimért, titokzatos Ben pedig egyből belopta magát a szívembe kislányának köszönhetően, akit valószínűleg imádni fognak a leendő olvasók. Anette egy csupaszív, energikus és roppant vicces kislány, aki sokkal erősebbnek tűnik lelkileg, mint az édesapja.

Ha pedig csak a főszereplőt nézzük, az ő karaktere bár egy kissé klisésnek tűnik, de ez felróható akár annak is, hogy pont ezeket a filmbéli jeleneteket valósítja meg. Ettől eltekintve ő is teljesen rendben van, pláne ha csak a bénán sikerült randijait nézzük. Egytől egyig szórakoztatóak és igen, volt pár olyan pillanat a könyv olvasása során, amikor azt éreztem, lehet ez már túlzás, mégsem zavartak úgy igazán, sokkal inkább megleptek.

Alapvetően Rachel Winters egy szuperaranyos történetet álmodott meg.

Egy kitűnően felépített forgatókönyvet kaptunk, ami tele van szórakoztató jelenetekkel, romantikával és megannyi filmmel, amit bármikor jólesik az embernek megnézni. A szerkezetének köszönhetően elképesztően gyorsan lehetett vele haladni, gördülékeny volt és olvastatta magát. Ha az ember a kezébe veszi, pikk-pakk elrepül 20, 30, majd 100 oldal.

Aki egy jó kis romantikus regényt szeretne olvasni, annak bátran merem ajánlani ezt az aranyos, humorban gazdag történetet. Ha már másért nem, azért biztos, mert számtalan romantikus film ötletet ad, amit valljuk be, mi nők nagyon szeretünk!

A recenziós példányért köszönet a General Press Kiadónak!

John Hart – Hallgass!

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?