Könyvek

Rachel Burton – Könyvesbolti karácsony

Hogyha egy igazán jó, kikapcsolódásra alkalmas karácsonyi könyvet kerestek – akár még így az ünnepek után is –, akkor remek választás lehet a Könyvesbolti karácsony, Rachel Burton tollából. Az írónő bár számos klisét felvonultat, mégis igazi ünnepi hangulatot teremt, amiben olyan jó lubickolni, így a téli időszak alatt!

A történetről

Megan pár évvel ezelőtt, fiatalon megözvegyült. Hogy feldolgozza gyászát, hazaköltözik gyermekkori otthonába édesanyjához, hogy ne legyen egyedül, illetve azért, hogy besegítsen a családi könyvesbolt üzemeltetésébe. Karácsony közeledtével Megannek sikerül egyeztetnie egy híres krimiíró menedzserével, hogy a férfi ott tartsa legújabb könyvének bemutatóját és dedikálását, hátha ezzel sikerül picit fellendítenie a bolt jövedelmét. Megan azonban azzal nem számolt, hogy az író egy igazi tuskó lesz.

A fiatal nő ugyanis még a dedikálás előtt találkozik Xanderrel, aki mindamellett, hogy mogorva és udvariatlan, de még Megan szeretett romantikus könyveiről is megvetően nyilatkozik. Megan úgy dönt, hogy meghívja a Megrögzött Romantikusok Könyvklubjába, hátha meg tudja dönteni a férfi előítéleteit.

A könyvklub

Mindenek előtt, beszéljünk egy picit a Megrögzött Romantikusok Könyvklubról, amit Megan, az édesanyja és barátnői, valamint néhány törzsvásárló alapított. Mindamellett, hogy a könyvklub hetente összeül, igazi kis baráti társaság alakult ki belőle, akik még különböző programokra is eljárnak együtt. Ez a csapat különösen megmelengette a szívem, hiszen jómagam is most már több mint egy éve csatlakoztam egy hasonló könyvklubhoz, ami bár nem gyűl össze hetente, de folyamatos az online csacsogás, beszélgetés, könyvajánlás és ami a legfontosabb, mi is már egy baráti társaság lettünk.

Mindig megörvendeztet, hogy mennyi csodálatos embert lehet megismerni a könyvek által, milyen jó kibeszélni őket egymással és hogy összehoz másokat, éljen bárhol az ember.

A Megrögzött Romantikusok Könyvklubja ráadásul szuper olvasmányokat is ajánl az olvasók számára, amik között egyszerre vannak jó kis klasszikusok, mint például Jane Austen, de olyan kortárs szerzők is, mint például Jojo Moyes vagy Josie Silver. Hogyha esetleg ti is olyanok vagytok mint én, hogy olvasás közben kijegyzetelitek az ilyen típusú könyvekből az izgalmas köteteket, akkor itt erre nincsen szükség, mert a regény végén minden össze van gyűjtve, egy kis lejátszási listával együtt.

Romantikus klisék tömkelege, a legpozitívabb értelemben

A Könyvesbolti karácsony tehát szuper környezetben játszódik egy könyvmoly számára. Könyvek és könyvajánlások tömkelege, amit körülleng az ünnepi készülődés. A szereplők egy hangulatos régensség korabeli karácsonyi partit szerveznek, miközben Megan próbál újra talpra állni és randevúzni, amit a hó csak még romantikusabbá és klisésebbé tesz.

Mert igen, ez a könyv tele van klisével, amit egyébként a karakterek szóvá is tesznek. Megan és Xander a romantikus könyvekre és a klisékre építik fel az összes találkozót és randevút, ami szórakoztatóvá teszi az egészet. Hiszen, ahogy korábban is írtam, Megan azon van, hogy megszerettesse a férfival a romantikus regényeket.

A romantika mellett megjelenik a gyász

Habár egy könnyed, humoros, romantikus könyvről van szó, fontos megjegyezni, hogy finoman, de szó van benne a gyászról és annak feldolgozásáról, hiszen több szereplő is elveszítette benne valamelyik szerettét. A karaktereknek meg kell tanulniuk továbblépni és újra közel engedni magukhoz az embereket, ami nem könnyű egyiküknek sem. De megjelenik benne a megbocsátás, annak ereje és az, hogy megtaláljuk önmagunkat és a boldogságot.

Kellemes, üde, karácsonyi

Ha tehát egy olyan könyvet keresel, ami garantáltan kikapcsol, könnyű és szórakoztató, akkor a Könyvesbolti karácsony szuper választás lehet. Ahogyan azt a romantikus könyvek és azok kliséi ígérik, van benne romantika, szerelem, csalódás és szomorúság, vita és humor, na meg persze happy end. Az ünnepek alatt nagyszerű kikapcsolódás lehet bárki számára!

A recenziós példányért köszönet a General Press Kiadónak!

Debbie Macomber – Karácsonyi kívánság

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?